Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 28 apr 2020

OMG – Dít is de juiste manier om een bh aan te trekken en we doen het al die tijd verkeerd

Heb je er weleens bij nagedacht of je je bh wel op de juiste manier aantrekt? Je zou het niet denken, maar er zijn verschillende manieren hoe je een bh aan kunt trekken. Waar de ene vrouw hem eerst aan de voorkant vastmaakt, en vervolgens rond de taille draait, beweren andere vrouwen dat je in je beha ‘moet stappen’. I know, dat klinkt best gek. Toch is er één juiste manier om je bh aan te trekken. We zijn in shock.

Voor eens en altijd, dít is de juiste manier om je bh aan te trekken. En hou je vast, je doet het waarschijnlijk – net als ons – al die tijd al verkeerd.

Juiste manier bh aantrekken

Hoewel je misschien denkt dat er geen goed of fout bestaat wat betreft het aantrekken van je beha, is niets minder waar. I mean, het stukje stof is bedoeld om je borsten (én schouders) ondersteuning te bieden. Daarmee voorkom je weer lichamelijke klachten zoals nek- en rugpijn. Zeker als je big boobies hebt. Des te belangrijker om je bh op de juiste manier te dragen, zodat je bh lange tijd mooi blijft en dus deze ondersteuning kan bieden.

Het verlossende antwoord

Ok, to the point. Op het plaatje hieronder zie je twee manieren – blauw is één manier, en rood is een andere manier – hoe je een bh aan kunt trekken. Wedden dat jij het op de blauwe manier aandoet? En laat dat nou net de verkeerde manier zijn.

De juiste manier om een bh aan te trekken is de A en B in het rood. No joke. Hoe je dat voor elkaar krijgt, horen we je denken. Je begint met de bandjes losser maken, dan doe je ze om je schouder (nog voordat je hem vastmaakt). Haak dan de bh vast en maak de bandjes strakker. Alleen nog even je borsten goedleggen en you’re ready to go. Als de zijkanten van je borsten vlakbij je oksel niet over de bh bollen, zit ‘ie goed.

Bonustip van ons: sta wel even tien minuten eerder op, want het is flink wat stuntelen om je bh zélf aan de achterkant te sluiten.

juiste-manier-bh

Verkeerde manieren

De blauwe kant – waarschijnlijk de manier zoals jij je bh aantrekt, tot nu – is dus niet de goede manier. Het is natuurlijk niet zo dat dit de enige verkeerde manier is. Er zijn ook mensen die hun beha aantrekken zoals een T-shirt, kun je het je voorstellen? Ook dat is geen goede manier. Als je het namelijk over je hoofd kunt trekken zónder hem los te maken, dan heb je een verkeerde maat.

Als je je bh niet op de juiste manier aantrekt, kun je je bh beschadigen. Ongeveer dertig procent van alle beha-ondersteuning komt van de band, wees er dus voorzichtig mee. Je kunt je voorstellen dat als je de blauwe manier toepast, en je bh dus om je middel draait, het voor slijtage kan zorgen. Er zit niks anders op nu je de juiste manier weet. Oefenen maar.

Weet je eigenlijk wel hoevaak je je beha zou moeten wassen? Hier lees je er alles over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
OMG – Dít is de juiste manier om een bh aan te trekken en we doen het al die tijd verkeerd
Sluiten