Bijkomen van Lowlands? Dankzij deze tips ben jij zo weer de oude

Terugkomen van Lowlands is altijd een beetje dubbel. Een paar honderd euro lichter en een aantal wallen rijker moet je er nu weer aan gaan geloven: het echte leven begint weer. Dankzij deze tips ben je zo weer de oude.

Je hebt gesprongen bij Billie Eilish en stond ‘s nachts nog te bouncen in de Hacienda, maar nu is het weer voorbij. Een meerdaags festival is altijd een aanslag op je lichaam (en portemonnee). De volgende tips zijn daarom cruciaal voor jouw snelle herstel.

Bijkomen van Lowlands

Wat was het weer een feest hè? Lowlands 2019 zit erop en de kans is groot dat je net als ons een beetje verdrietig bent. Van Anderson Paaks optreden tot aan de performance van Hans Kazàn, het was fantastisch. Nog één keer scrol je verdrietig door de video’s waarin jij en je vriendin op die zielige campingstoeltjes aan het sabbelen zijn op koude knakworsten en ontbijtkoeken. Helaas, maar het echte leven gaat weer beginnen.

Het Haciendaprogramma is bekend! 💃 Hacienda puilt dit jaar weer uit van het toptalent die de fijnste disco, beats, house en andere warmbloedige grooves uit alle windstreken droppen. En met een classic Mojito of een Berry Mojito in de hand heb je de instant Bacardí-magie zo te pakken 🌞#LL19 Meer info via Lowlands.nl

1,170 Likes, 99 Comments – Lowlands (@lowlands_fest) on Instagram: “Het Haciendaprogramma is bekend! 💃 Hacienda puilt dit jaar weer uit van het toptalent die de…”

1. Eet alle vitamines die je kan vinden

De kans is nihil dat jij tijdens Lowlands elke dag quinoa bowls en groene smoothies in je giechel leeg hebt gegooid. Nope, tijdens een meerdaags festival grijp je al snel naar koude knakworsten (alles om knaken te sparen) en frietjes met mayonaise.

De eerste en cruciale tip om weer bij te komen van een festival zoals Lowlands is dus om zoveel mogelijk vitamines naar binnen te werken. Smoothies, avocado’s, quinoa, spinazie en ga maar door. We weten dat je moe en verdrietig bent omdat Lowlands voorbij is, maar er moet gekookt worden deze week. Even geen afhaalpasta’s meer (geef toe, daar heb je nu toch het geld niet meer voor), maar gezonde en verse maaltijden.

2. Slaap elke nacht 2 uur meer

De kans is groot dat je tijdens het festival niet elke nacht de nodige acht uur slaap hebt gepakt. Was je op zondag tot 05:00 uur aan het dansen op de tunes van Marcel Dettmann? Of werd je misschien elke ochtend om 07:00 uur wakker gemaakt door die gezellige, maar veel te luidruchtige buren? Of allebei? De kans is groot dat je dan aardig wat uren slaap in kan halen.

Nu kan je ervoor kiezen om maandag om 16:00 uur in foetushouding op de bank te liggen, maar het kan ook anders. Maandag moet je vooral lekker rustig aan doen, maar de rest van de week is het verstandig om hier ook rekening mee te houden. Duik een week lang elke avond twee uurtjes eerder je bed in en je bent zo weer helemaal bijgeslapen (en dus ook niet meer strontchagrijnig op werk).

3. Water, water en nog meer water

Hoewel je weet dat je veel water moet drinken tijdens het uitgaan, is de realiteit anders. Grote kans dat jij goed uitgedroogd bent. Want waar je normaal gesproken de dag begint met een glas gemberthee, begin je je dag op Lowlands met een biertje.

Dat ontbijtbiertje in combinatie met hoge temperaturen in je tent ‘s ochtends, het zweten in de bravo ‘s nachts en de zoute friet met mayonaise op zondagmiddag zorgt ervoor dat je net zo uitgedroogd bent als Spongebob in die aflevering bij Sandy thuis.

Drink dus. En veel ook. En als je een vriend hebt die “geen water drinkt” omdat “het niet lekker is”, vertel hem dan dat hij zich niet moet aan moet stellen en volwassen moet worden. Drink ook maandag heel veel water en zet dit de rest van de week door. Zorg ervoor dat je altijd een gevulde fles water bij je hebt. Want als je denkt dat je genoeg water hebt gedronken, heb je dat in dit geval niet. Trust us.

4. Het was het waard

Heel eerlijk gezegd, je moet er gewoon even doorheen. Ja, je voelt je ellendig, ja je hebt geen rode cent meer op je rekening en ja, je hebt al je schoenen zo vies gemaakt dat je ze niet meer kan redden. Maar het was het waard. Meer dan waard, zelfs.

Accepteer de nasleep van Lowlands gewoon. Zorg dat je rustig aandoet, gezond leeft en veel slaapt en voordat je het weet ben je weer de oude. En nu je toch al je sociale activiteiten na werk hebt afgezegd, heb je alle tijd om nog eens door de foto’s en video’s op je telefoon te scrollen. Winnen.

Reageer op artikel:
Bijkomen van Lowlands? Dankzij deze tips ben jij zo weer de oude
Sluiten