It’s getting hot – Volg deze 5 stappen voor een bikinilijn waar je u tegen zegt

Op zich zou je denken dat het scheren van je bikinilijn niet heel ingewikkeld is. Toch hebben veel vrouwen na het scheren last van rode bultjes, wondjes of ingegroeide haartjes. Zonde, want dit is nergens voor nodig.

Met een paar simpele aanpassingen aan je scheerroutine ga jij zo smooth als het maar kan de zomer door.

1. Bereid je huid voor

Het is belangrijk de huid goed voor te bereiden op een scheersessie. Scheer daarom überhaupt nooit droog; het beste wacht je tot het einde van je douchebeurt totdat je het scheermesje erbij pakt. Op deze manier wordt de huid rondom de haartjes al wat ‘week’ en de haartjes zacht, waardoor ze zich een stuk eenvoudiger af laten scheren. Daarnaast kun je de huid zachtjes exfoliëren met een milde scrub of exfoliant.

2. Hydrateer de huid

Door de huid gehydrateerd te houden met een moisturizer, blijft deze soepel. Met name de dag(en) voor een scheerbeurt is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid minder snel geïrriteerd zal raken.

3. Gebruik een ander scheermesje

Hoe lekker makkelijk en goedkoop ze ook zijn, die wegwerp-scheermesjes met maar twee mesjes doen meer kwaad dan goed. Ga liever voor een scheermesje met minstens drie mesjes. Zorg er daarnaast voor dat deze áltijd schoon én scherp is. Roest is daarbij een dikke vette no-no, omdat dit vrijwel gegarandeerd narigheid oplevert. Als het voelt alsof een scheermesje aan je huid ‘trekt’ in plaats van dat hij er smooth overheen glijdt, is dat een teken dat hij toe is aan vervanging. Kortom: investeer in een goed scheermesje. Het kost misschien iets meer dan je gebruikelijke wegwerpmesjes, maar dan heb je ook wat.

4. Scheer met de haargroei mee

Een grote fout die veel mensen maken is dat ze direct beginnen met scheren tegen de haargroei in. Dit is een garantie voor narigheid. Scheer eerst met de haargroei mee – mocht dit de haartjes niet kort genoeg afscheren, kun je voorzichtig (!) proberen zijwaarts te scheren.

5. Hydrateer nogmaals

Als alles smooth is, ben je nog niet klaar. Ook na het scheren is het belangrijk de huid goed te hydrateren. Een product met bijvoorbeeld aloe vera kalmeert de huid, waardoor je minder snel last zult krijgen van irritaties.

That’s it. Met deze simpele aanpassingen op je routine loop je het minste kans op irritaties rondom je bikinilijn.

Dit vind je ook interessant: Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je op deze 9 plekken ongewenste haartjes

Reageer op artikel:
It’s getting hot – Volg deze 5 stappen voor een bikinilijn waar je u tegen zegt
Sluiten