Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 18 jul 2019

Dit kun je verwachten als je voor het eerst je bikinilijn laat waxen

Als je het nog nooit hebt gedaan, kunnen we ons voorstellen dat je mensen die hun ~*benedenen*~ laten waxen, voor gek verklaart. Toch zweren sommige vrouwen erbij. Mocht je de zogeheten brazilian wax toch overwegen, dan kun je er het volgende van verwachten.

Het waxen van je bikinilijn

Als je erover nadenkt is het natuurlijk best vreemd: je ligt vrijwillig met je benen wijd op een bed, waarbij je je door een compleet onbekend persoon op de meest pijnlijke manier denkbaar laat ontdoen van je schaamhaar. Weird? Jazeker. Maar wordt het goed gedaan, dan mag het resultaat er zeker zijn. Overweeg je een bezoekje te brengen aan de waxsalon of ben je gewoon benieuwd waar andere vrouwen doorheen gaan? Het volgende kun je verwachten bij het krijgen van je eerste waxbeurt.

1. Je waxdame heeft werkelijk alles al gezien

Iedere vrouw is een beetje self-concious, de eerste keer dat ze een waxbeurt krijgt. Onthoud dat je waxdame letterlijk alle soorten vagina’s al heeft gezien. Het enige waar je aan hoeft te denken, is of je schoon bent. Er vanuitgaande dat je dat bent, is er dus niets om je zorgen om te maken. Zorg er daarnaast wel voor dat je niet te lange, maar ook niet te korte haartjes hebt. Te korte haartjes worden niet meegepakt door de wax en te lange haartjes zorgen ervoor dat het waxen meer zeer doet. Twijfel je over de lengte? Als je haartjes ergens tussen de vijf millimeter en anderhalve centimeter zijn, zit je goed.

2. Er zijn veel verschillende soorten brazilian

Hoe je je down under laat waxen, is volledig aan jou. Je kunt alleen je bikinilijn laten waxen, een streepje laten staan, maar je kunt ook alles weg laten halen. Hoe je het beneden draagt is heel persoonlijk, daarom is het belangrijk aan je waxdame te laten weten hoe je het wilt.

3. Je ligt als een soort kikker op het bed

Je waxdame zal je hoogstwaarschijnlijk vragen je knieën op te trekken met je voeten plat op het bed, en vervolgens je knieën naar buiten te laten ‘vallen’. Nu lig je met je benen wijd in een soort kikkerhouding. Dit zorgt ervoor dat ze overal goed bij kan en een goed overzicht krijgt over het te waxen gebied. Hierbij ligt het er natuurlijk ook volkomen aan hoeveel haar je laat waxen.

4. Je waxdame draagt handschoentjes en gebruikt een spateltje om de wax aan te brengen

HEEL belangrijk: je waxdame draagt handschoentjes. Is dit niet het geval, sta je op en ga je weg. Hygiëne is je nummer één prioriteit in deze situatie, dus heb je het idee dat er ergens iets niet schort, ben je weg. Laten we er dus even vanuit gaan dat ze handschoentjes draagt. Met een spateltje brengt ze gesmolten, warme (niet heet!) wax aan op het te waxen gebied. Dit hardt uit, waarna ze het er met een snelle beweging tegen de haargroei in, af trekt.

5. Het doet pijn

We kunnen hier heel kort over zijn: je gaat pijn lijden. Is het ondraaglijk? Nee. Is het prettig? Absoluut niet. Een geruststelling: het duurt maar heel even. Daar komt bij dat het iedere waxbeurt iets minder pijn doet. Er komen steeds minder haartjes terug, en zij die terugkomen, zijn zachter dan wanneer je ze scheert. Maak daarom ook niet de fout tussendoor te scheren, want dan ben je weer terug bij af.

6. Je billen worden meegewaxt

Het ligt er natuurlijk aan bij welke salon je het laat doen, maar de salon waar wij zijn geweest, doet ook je bilnaad. Yep, dit is even ongemakkelijk, maar het hoort er nou eenmaal bij. Daar komt bij dat punt 1 ook hier geldt: je waxdame heeft écht alles al gezien. Een kleine geruststelling: dit doet echt veel minder pijn dan je bikinilijn. Mocht je het nou echt niet fijn vinden, kun je dit natuurlijk gewoon aangeven.

7. Overige haartjes worden verwijderd met een pincet

Om het geheel af te maken, worden achtergebleven haartjes nog even verwijderd met een pincet. Zo is alles écht goed glad en kom je niet een half uur later ineens nog een verdwaald haartje tegen.

8. Het gewaxte gebied krijgt nog enige nazorg

Om te zorgen dat het niet geïrriteerd raakt, of er ontstekingen optreden, verzorgt de waxdame het gewaxte gebied nog goed na.

9. Een beetje irritatie na de behandeling is normaal

Het is niet raar als je na de behandeling een beetje gevoelig bent, down-under. Heb je toch het idee dat er dingen gebeuren die niet kloppen, schroom dan niet een belletje te plegen naar de salon. Daar zitten de professionals die jou uit kunnen leggen wat er aan de hand is. Zo voorkom je ook dat de volgende keer hetzelfde gebeurt.

Je hebt het overleefd! Je eerste bikiniwax zit erop. Je blijft zo’n drie tot vier weken haarvrij, waarna je weer een afspraak kunt inplannen bij de salon. Nogmaals: zorg er hoe dan ook voor dat je niet de fout maakt tussendoor te scheren. Dan kun je dit lijstje namelijk weer opnieuw lezen, de eerstvolgende keer dat je je laat waxen.

Dit vind je ook interessant:

Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je op deze 9 plekken ongewenste haartjes

Reageer op artikel:
Dit kun je verwachten als je voor het eerst je bikinilijn laat waxen
Sluiten