Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 23 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Welke kleur zie jij? De sneakers van Billie Eilish zijn nieuwe ‘The Dress’

Iedereen kent The Dress nog wel. Way back – in 2015 – ging een jurk viral om zijn kleur. Niet zonder reden, want iedereen zag iets anders. Was de jurk nou goud en wit of blauw en goud? Nu, vijf jaar later, is er een nieuwe versie ontstaan met de sneakers van Billie Eilish.

Ze deelde de schoenen tijdens een vragenrondje op Instagram en we’re confused.

The Dress uit 2015 vs. Billie Eilish haar sneakers in 2020

Goed. We nemen je terug naar vijf jaar geleden. De Schotse Caitlin McNeill zette de jurk op Tumblr met de vraag welke kleur de jurk had. Het was een kwestie van een paar seconden voor de foto zo’n duizend keer werd gedeeld op Twitter. Sterker nog, op den duur werden er zo’n 11.000 tweets per minuut gepost over #TheDress.

Nu, vijf jaar later, werd Billie tijdens een Q&A op Instagram gevraagd naar haar beleving rondom The Dress. In plaats van te kiezen tussen de twee opties die haar werden gegeven, blauw en zwart of wit en goud, kwam ze met een heel ander antwoord. Volgens haar was de jurk blauw en goud én daar had ze genoeg bewijs voor.

Welke kleur zie jij?

Ze kwam namelijk met een eigen variant op The Dress. Ze vertelde dat haar vader dacht dat haar Nike-sneakers roze met wit waren, terwijl ze mintgroen met wit zijn. Nadat ze haar sneakers liet zien, bleek dat haar vader niet de enige was die roze met wit zag. Oordeel zelf:

Het internet gaat los

We weten niet van jou, maar rozer kan de sneaker wat ons betreft niet. Heel wat mensen op Twitter zien de sneaker ook in het roze met wit. En dat terwijl ze eigenlijk mintgroen met wit zijn. Echt. Door meerdere foto’s én filmpjes in haar Stories te delen, probeert Billie te laten zien dat de sneakers echt niet roze zijn.

Team roze

Op een gegeven moment vraag Billie Eilish aan haar moeder welke kleur ze ziet. En – hou je vast – zij denkt dat sneakers roze én mintgroen zijn. Sterker nog, wie een beetje heeft opgelet, hoorde haar moeder ook nog in een van de Stories.

Tot slot neemt Billie Eilish haar ~ mintgroene ~ sneakers mee naar buiten, om toch echt te laten zien dat ze mintgroen zijn. Als afsluiter verwijst de zangeres nog naar alle ophef die de afgelopen tijd is ontstaan nadat paparazzi foto’s van haar hadden gemaakt.

Reageer op artikel:
Welke kleur zie jij? De sneakers van Billie Eilish zijn nieuwe ‘The Dress’
Sluiten