Suze van As
Suze van As Home & Interior 15 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken in studentenkamers: de bohemian kamer van Joy

Heb je altijd al willen weten hoe anderen hun studentenkamer inrichten? Of vind je het gewoon leuk om inspiratie op te doen voor je eigen kamer? Wij wel, en daarom nemen we een kijkje in de kleurrijke kamer van Joy.

De 25-jarige Joy woont in Amsterdam Oost en haar studentenleven is zeker een tikje anders dan dat van de gemiddelde student. Na het behalen van haar bachelor Media & Cultuur kwam Joy erachter dat ze al jaren de ziekte van Lyme heeft. Nu ze hiervan op de hoogte is, is ze aan het herstellen, maar daardoor kan ze helaas nog niet doorgaan met studeren. “Ik zou het heel fijn vinden om weer academisch bezig te zijn,” vertelt Joy ons.

Voor haar kamer van twintig vierkante meter betaalt ze €320 per maand – bizar goedkoop voor Amsterdam, maar dan wel ook met een reden. “Ik ben hier gekomen via Eigen Haard – wat een sociale woningbouwcorporatie is.”

Joy deelt een appartement met één huisgenoot en twee fluffy konijntjes. “Bibbi en Bobbie zijn een beetje verlegen,” waarschuwt ze ons van tevoren. We spotten haar twee konijnen onder de stoel waar Joy zelf niet meer op durft te zitten, omdat ze er nog wel eens aan knagen.

Wat ons meteen opvalt aan haar kamer, zijn de kalmerende kleuren. Veel paars, turquoise, stapels boeken en bohemian details. Nu ze aan het herstellen is, is ze vooral bezig met schrijven, lezen en fotografie en dat is te zien aan haar enorme boekencollectie. “Ik schrijf zelf poëzie, dus ik vind het altijd leuk om poëzie te lezen. Vaak lees ik twee boeken tegelijk, bijvoorbeeld een poëziebundel en een filosofieboek, zodat ik toch nog nieuwe dingen leer.”

Joy is dol op oude meubels en dat kunnen we zien aan haar voorliefde voor donkere kasten. “Deze kasten heb ik allemaal gevonden in de kringloop en daar ben ik heel blij mee. Het was wel een heel karwei om alles hier naar boven te krijgen, maar het was het waard!”

“De lamp heb ik gekregen van mijn moeder. Die heeft ze meegenomen uit Marokko,” antwoordt Joy wanneer we vragen wat een van haar meest dierbare stukken is.

Joy komt niet uit Amsterdam, maar uit een heerlijk natuurgebied. “Er liggen ook veel dingen die me doen denken aan waar ik vandaan kom. Ik kom namelijk uit Terschelling en ik mis nog wel eens de rust van het eiland, dus heb ik Terschelling een beetje meegenomen.”

Wat je vooral moet doen in huis volgens Joy? Goed nadenken voordat je konijnen neemt, want je blijft stofzuigen! (Al zijn ze wel heel lief natuurlijk.)

Fotografie: Karlijn Tiebot
Instagram van Joy: @kaiserjoythecrowned

Binnenkijken in studentenkamers: de roze kamer van Iva in Amsterdam

Binnenkijken in studentenkamers: de kunstenaarskamer van Tjitske

Reageer op artikel:
Binnenkijken in studentenkamers: de bohemian kamer van Joy
Sluiten