Suze van As
Suze van As Home & Interior 26 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken in studentenkamers: de kamer van NSMBL-stagiaire Suze

Heb je altijd al willen weten hoe anderen hun studentenkamer inrichten? Of vind je het gewoon leuk om inspiratie op te doen voor je eigen kamer? Wij wel, en daarom nemen we een kijkje in de kamer van diverse studenten. Vandaag: onze eigen stagiaire Suze.

In vier jaar tijd ben ik, Suze, vijf keer verhuisd. Het begon allemaal toen ik voor mijn bachelor naar Groningen vertrok en inmiddels ben ik in Amsterdam beland voor mijn master Design Cultures en deze redactiestage bij NSMBL. Als je benieuwd bent hoe een student op budget woont in onze hoofdstad, kijk dan gerust eventjes mee!

Mijn kamertje is niet groot, namelijk veertien vierkante meter, maar gelukkig wel met een losse opbergruimte van drie vierkante meter. Voor Amsterdam valt de prijs die ik voor mijn micro-appartementje betaal ontzettend mee (€500 per maand), vooral aangezien ik op koprolafstand woon van Artis. Ik word regelmatig gewekt door tropische vogels en dat is stiekem best leuk.

Aangezien ik geen gedeelde woonkamer heb, heb ik als een echte student gekozen voor een hoogslaper zodat ik nog een bankje kwijt kon. Het is overigens gewoon een oude IKEA-bank die van mijn ouders is geweest. Het kleed heb ik op een rommelmarkt in de Ardennen gevonden voor €18. Hij lag buiten en zat helemaal onder de modder, maar ik heb ‘m weer tot leven gewekt!

Als je de connecties van je grootouders inschakelt, kun je best ver komen. Dit rotan stoeltje is bijvoorbeeld van de zus van mijn oma, die er geen plek meer voor had. Ik ben er heel erg blij mee! Ook mijn schoolstoeltje heb ik bij mijn oma van zolder weggeplukt (dankjewel oma!).

Verder heb ik gewoon een gezond aantal IKEA-meubels, maar ik vind het wel leuk om ook spulletjes met een verhaal – waar geen Zweedse gehaktballetjes bij komen kijken – te hebben. Mijn boekenplankje is bijvoorbeeld de oude boekenplank die mijn moeder in haar tienerslaapkamer had hangen.

Waar ik het meeste geld aan uitgeef, valt denk ik wel te raden: planten. Mijn kleine kamer begint een héél klein beetje aan het transformeren in een jungle, maar dat vind ik niet erg (alles voor de luchtkwaliteit, toch?).

Mijn interieurtip? Er staat met grote kans meer moois op de zolder van je opa en oma dan je denkt! Echte pareltjes vind je bij je familie.


Fotografie: Karlijn Tiebot en Suze van As

Binnenkijken in studentenkamers: de kunstenaarskamer van Tjitske

Reageer op artikel:
Binnenkijken in studentenkamers: de kamer van NSMBL-stagiaire Suze
Sluiten