Suze van As
Suze van As Home & Interior 1 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken in studentenkamers: de minimalistische retrokamer van Janne in Nijmegen

Heb je altijd al willen weten hoe anderen hun studentenkamer inrichten? Of vind je het gewoon leuk om inspiratie op te doen voor je eigen kamer? Wij wel, en daarom namen we een kijkje in de kamer van psychologiestudent Janne.

Janne woont al een aantal jaar in Nijmegen voor haar psychologiestudie, die ze dit jaar heeft afgerond. Vanaf september gaat ze verder met een Research Master, en in de afgelopen jaren heeft ze haar gezellige kamer heel rustig en persoonlijk ingericht. Ze woont in een gedeeld studentenhuis met een gezamenlijke woonkamer en betaalt €336 voor haar kamer van achttien vierkante meter mét eigen balkonnetje. Heel wat andere prijzen dan in Amsterdam!

“Nijmegen wordt echt steeds leuker,” vertelt ze ons over de heerlijke studentenstad. “Ikzelf ga graag om de hoek naar The Fuzz voor koffie, naar Café de Plak voor kaasgehakt en naar 512 voor planten en kleding”

“Heel veel komt van kringloopwinkel Het Goed vandaan,” vertelt ze. “Bijvoorbeeld mijn rieten stoeltje en het krukje dat ik als plantenstandaard gebruik.”

Ook heeft haar okergele bank een goed verhaal: “Deze vond ik op straat en mijn huisgenoten hebben me geholpen met het omhoog tillen, hij is helemaal gereinigd en ik ben er heel blij mee omdat het zo’n eye-catcher is.”

Het is altijd lastig om je eigen stijl te omschrijven, maar samen komen we tot de conclusie dat haar kamer er zowel minimalistisch als een tikkeltje retro uitziet. “Ik vind minimalisme heel mooi, maar ik wilde wel dat mijn kamer eruit ziet alsof er iemand in woont – het moet ook gewoon huiselijk zijn!”

“Dit is best een gek verhaal,” vertelt ze zodra we vragen naar haar borduursel. “Ik brak mijn been in Nieuw Zeeland tijdens het surfen en toen had ik wekenlang niks te doen, dus kreeg ik dit borduurwerkje van mijn moeder voor een kussentje. Er zit veel bloed, zweet en tranen in, haha!”

Het meest dierbaar voor Janne in haar kamer, zijn haar planten: “Ik voel me echt schuldig als ze doodgaan, ik geef echt om ze!” Verder is ze ook dol op de schilderijen in haar kamer die haar moeder geschilderd heeft. “‘De dikke dames die dansen’ zijn mijn favoriet, omdat ze met daar met veel zelfverzekerdheid staan.”

Janne houdt zich aan één interieurregel en dat is symmetrie. Ze baalt er dan ook een beetje van dat haar kamer niet vierkant is. “Mijn plantjes in de vensterbank lopen van hoog aan de buitenkant, naar laag in de binnenkant,” legt ze uit. “Ook mijn parfumflesjes staan van hoog naar laag – het geeft meteen een rustige, opgeruimde uitstraling”

Binnenkijken in studentenkamers: de roze kamer van Iva in Amsterdam

Binnenkijken in studentenkamers: de kamer van NSMBL-stagiaire Suze

Reageer op artikel:
Binnenkijken in studentenkamers: de minimalistische retrokamer van Janne in Nijmegen
Sluiten