Suze van As
Suze van As Home & Interior 18 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken in studentenkamers: de roze kamer van Iva in Amsterdam

Heb je altijd al willen weten hoe anderen hun studentenkamer inrichten? Of vind je het gewoon leuk om inspiratie op te doen voor je eigen kamer? Wij wel, en daarom gluren graag we in de vrolijke kamer van Iva.

Een kamer vinden in Amsterdam is geen makkelijke klus. Toch is het de masterstudent Iva gelukt om een gezellig studentenhuis te vinden. Ze deelt haar appartement in Amsterdam West met twee andere meiden én de pluizigste kat op aarde. Voor haar kamer van twaalf vierkante meter betaalt ze €520 per maand en daarnaast is er ook nog eens een gezamenlijke woonkamer en zijn er twee heerlijke balkonnetjes.

We spotten meteen een mooie glitter-eenhoorn: “Die heb ik stiekem meegenomen uit een club,” biecht ze op. “Ik liep de club binnen op mijn verjaardag en ik wist meteen dat die met mij mee naar huis moest. Dus heb ik hem onder mijn jurkje – héél obvious – mee naar buiten genomen.”

Als we haar vragen naar haar meest dierbare spulletjes twijfelt ze niet lang voordat ze over haar flamingo begint. “Deze flamingo was een decorstuk van een van mijn toneelvoorstellingen,” vertelt ze. Ook vinden we haar platen geweldig: “Dat zijn platen van artiesten die zo slecht zijn dat alleen mijn vader en ik ze leuk vinden. Ik moest ze natuurlijk een ereplaatsje geven.”

Haar kamer is mega vrolijk en daar houden we wel van. Ook spotten we een licht maritiem thema. “Dat lijstje met de schelpjes heeft mijn moeder vroeger gemaakt, en deze slinger van schelpjes heb ik laatst zelf gemaakt van schelpen die ik vond op Texel.”

Zoals het nou eenmaal gaat in een studentenhuis, krijgen kamers vaak nieuwe bewoners. Het is ook wel eens leuk om te zien hoe de vorige eigenaar de kamer inrichtte: “Een vorige bewoonster heeft deze wereldkaart achter de deuren geplakt. Eerst zaten er lelijke houten platen achter, dus het is zo stukken beter!”

Stiekem ziet ze zichzelf een beetje als een verzamelaar. “Mijn huisgenootje is heel erg opgeruimd en volgens mij krijgt ze helemaal kriebels als ze mijn kamer ziet, omdat ik zo veel spulletjes heb, haha.” Wij zijn in ieder geval fan van al haar hebbedingetjes en flamingo’s! “Ook heb ik hier en daar wat spulletjes staan die me doen denken aan mijn buitenlandverblijf in Canada.”

Wat je vooral niet moet doen volgens Iva? Een klimop kopen, ‘want die gaat altijd dood.’

Fotografie: Karlijn Tiebot

Binnenkijken in studentenkamers: de kunstenaarskamer van Tjitske

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in studentenkamers: de roze kamer van Iva in Amsterdam
Sluiten