Redactie
Redactie Gesponsord 14 jul 2020

Bioscooptip: pure horror in Follow Me

Het glamourleventje van vlogger Cole (gespeeld door Keegan Allen) verandert in ware horror als hij met zijn vrienden in een escaperoom in Rusland belandt. De nieuwe bioscoopfilm Follow Me moet je zeker gaan kijken!

Oké, we geven het toe: Follow Me is niet een film waar je direct aan zal denken bij een romantisch avondje. Maar deze horrorfilm is er wel eentje waarbij je diep tegen je geliefde aankruipt en die boeit van begin tot eind.

Exclusieve escaperoom

De film gaat over de populaire vlogger Cole (acteur Keegan Allen kennen we nog uit Pretty Little Liars) die door zijn vrienden wordt uitgenodigd om een escaperoom in Rusland te gaan spelen. Die spelkamer staat bekend als meest exclusieve ter wereld. Cole is wel wat gewend. In zijn vlogs gaat hij de meest extreme uitdagingen aan en niets lijkt hem te gek. Toch twijfelt hij in eerste instantie aan het plan om naar Rusland te gaan. Uiteindelijk bezwijkt hij onder het idee dat hij zijn volgers er een groot plezier mee doet.

Horror op hoog niveau

Dat hij er zelf een verre van plezierig verblijf heeft, wordt gaandeweg op een gruwelijke manier duidelijk. Follow Me is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van Escape Room en opnieuw is er dus voor zo’n gameroom gekozen als locatie voor horror op hoog niveau.

In de Russische escaperoom vervagen langzaamaan de grenzen tussen game en reality. Waar de vriendengroep in eerste instantie nog twijfelt of het echt is, of toch een grap, kunnen ze uiteindelijk niet langer om de realiteit heen. Iets of iemand heeft het op hun leven voorzien. Het onschuldige ‘ontsnappen’ waar het normaliter om draait in een escaperoom, is overleven geworden.

Spanning door het lijf

Voor liefhebbers van horror is Follow Me een feest. De horrorscènes bereiken een hoog level en het verhaal is zelfs enigszins geloofwaardig te noemen. De cast, met behalve Cole ook Holland Roden (Teen Wolf), Kimberly Quinn (Hidden Figures), Ronen Rubinstein (9-1-1: Lone Star) en Denzel Whitaker (Black Panther) weet te overtuigen. Maar ook als je nog twijfelt over dit genre, is deze film een aanrader: de film boeit, is vermakelijk en ja – regelmatig ook héél erg spannend…

Follow Me is vanaf 16 juli in de bioscoop te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer. Let op, niet geschikt voor al te jeugdige kijkers.

In samenwerking met Dutch Filmworks

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bioscooptip: pure horror in Follow Me
Sluiten