admin
admin Entertainment 22 mrt 2019

Bird Box krijgt een vervolg (maar niet zoals je denkt)

Netflix komt keer op keer met fantastische series en films. Zo was vorig jaar Bird Box natuurlijk onze favoriet. Goed nieuws voor alle fans: er komt een vervolg van het verhaal. De schrijver vertelt dat hij bezig is met een nieuw boek.

De Netflix Original Bird Box

De spannende thriller was een mega hit en we snappen volledig waarom. Het internet ging massaal met Bird Box aan de haal, en we zagen talloze memes en challenges voorbij komen (ook al waren die challenges niet zo slim).

Het verhaal van Malorie (Sandra Bullock) en haar twee kinderen gaat dus weer verder. Josh Malerman, de schrijver van het originele boek uit 2014, heeft bevestigd dat hij bezig is met een opvolger van Bird Box.

Malorie

Het tweede boek heet Malorie, en komt begin oktober uit. Nog dit jaar dus. Bird Box gaat over Malorie, de moeder die haar twee kinderen moet beschermen in een wereld waar je niet zonder blinddoek naar buiten kunt. De wereld wordt namelijk overspoeld met mysterieuze wezens. Één blik op ze is genoeg om helemaal door te draaien.

Het vervolg zal trouwens niet over de kinderen van Malorie gaan. Zoals de titel van het tweede boek al doet vermoeden, gaat het verhaal volledig over Malorie zelf. Josh vertelt: “As much as I care about Boy and Girl, this isn’t their story. The Bird Box world is Malorie’s story, and I wanted to know more about her. I wanted to get to know her even better.”

Aan het einde van het eerste boek en dus ook de film zagen we dat Malorie en haar kids gingen verblijven in een oude school voor slechtzienden. Dat zag er helemaal gezellig uit, maar als lezer en kijker wisten we dat deze situatie natuurlijk niet in stand kan blijven. Daarom zijn we mega benieuwd wat er hierna gaat gebeuren.

Film?

En de wezens? Die komen ook terug. Josh zegt hierover: “I will say this: we get to know both Malorie and the creatures better.”

Het is helaas nog niet duidelijk of het tweede boek ook verfilmd gaat worden. Maar na het succes van de eerste film is de kans mega groot dat Netflix ook groen licht gaat geven voor een verfilming van Malorie. Laten we hopen dat dit dit jaar nog gebeurt.

Esquire

Reageer op artikel:
Bird Box krijgt een vervolg (maar niet zoals je denkt)
Sluiten