Blac Chyna aangeklaagd voor $300.000 voor het posten van een foto van haarzelf

Het onrechtmatig gebruiken van foto’s kan je fikse boetes opleveren. Blac Chyna stond daar waarschijnlijk niet bij stil toen ze paparazzi-foto’s van zichzelf doorplaatste op Instagram.

Volgens documenten verkregen door The Blast, wordt Chyna aangeklaagd door fotobureau Backgrid voor het posten van hun beelden op 13 september en 27 oktober. Hoewel de foto’s van Blac Chyna zijn, is ze niet de rechtmatige eigenaar van de beelden.

Het bureau claimt dat nadat de foto’s zijn gezien door naar 13,9 miljoen volgers, de beelden hun waarde verliezen voor verdere verkoop. Ook speelt het mee dat Blac Chyna de beelden op Instagram gebruikte om online kledingzaak Fashion Nova te promoten. Backgrid claimt dat Chyna hierdoor geld heeft verdiend aan het gebruik van hun foto, waardoor het voor hun redelijk lijkt om haar aan te klagen voor $150.000 per foto. Yeesh.

Ze gaat gewoon door

Chyna is blijkbaar niet heel erg geschrokken van de claim, want haar Instagram staat nog steeds vol met paparazzifoto’s waarbij ze Fashion Nova aanprijst.

When your @fashionnova jeans go perfect with any fit ?? Shop @fashionnova for the hottest styles!✨www.FashionNova.com✨

A post shared by Blac Chyna (@blacchyna) on

Reageer op artikel:
Blac Chyna aangeklaagd voor $300.000 voor het posten van een foto van haarzelf
Sluiten