Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Black Mirror wordt hernieuwd voor een vijfde seizoen op Netflix

Woohoo, Netflix heeft bevestigd dat Black Mirror een vijfde seizoen gaat krijgen. Nog meer horrorscenario’s om je kut te voelen over de toekomst. We zijn benieuwd wat Black Mirror seizoen 5 ons gaat brengen.

Black Mirror seizoen 5

De sci-fi serie van Charlie Brooker is enorm succesvol – het begon als een serie van Channel 4 (de eerste twee seizoenen werden daar uitgebracht), waarna de serie overgenomen werd door Netflix voor het derde en vierde seizoen. Seizoen 4 verscheen op 29 december 2017. De release-datum van Black Mirror seizoen 5 wordt later bekendgemaakt.

Niet ondenkbaar

De serie focust zich op de nare gevolgen die technologie in de toekomst zou kunnen hebben op onze samenleving. Eng genoeg zijn veel van deze scenario’s niet ondenkbaar. In de aflevering Nosedive zagen we bijvoorbeeld een puntensysteem waardoor sociale status wordt bepaald door punten die krijgt in een app, op basis van je interacties. Je hele kwaliteit van leven of je kans op werk en verzekeringen staan en vallen bij hoe aardig je bent tegen je Starbucks-barista, hoe leuk je social media is en meer. In delen van China wordt nu geëxperimenteerd met een soortgelijk ratings-systeem. HEBBEN WE DAN NIKS GELEERD?

Bekijk de andere seizoenen van Black Mirror op Netflix.

Variety

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Black Mirror wordt hernieuwd voor een vijfde seizoen op Netflix
Sluiten