Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 10 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

10 x black-owned beautymerken om te supporten (en die je sowieso moet kennen)

De wereld staat op zijn kop sinds de moord op de Amerikaanse George Floyd. Duizenden mensen komen in actie om de Black Lives Matter-beweging te steunen, en dat is hard nodig. Protesten over de hele wereld, petities die ondertekend moeten worden, donaties die massaal worden gedaan. Hoe je ook in actie kunt komen, is door black-owned beautymerken te supporten.

In dit artikel maken we plaats voor black-owned beautymerken die jij kunt ondersteunen. Nu, en altijd.

Black-owned beautymerken om te supporten

In Beautyland bestaan een hoop black-owned beautymerken die je moet kennen. Van make-upmerken tot producten voor je haar en lichaam. Het supporten van black-owned beautymerken, is net als het vechten tegen racisme, altijd nodig. Het draagt bij aan de zichtbaarheid en representatie in bepaalde industrieën. Wat ons betreft moet je deze tien black-owned beautymerken sowieso kennen én supporten.

1. Lipmatic

Lipmatic is in 2014 opgericht door de dochter van rapper Nas, Destiny Jones. Het is een Amerikaans merk en perfect voor alle green beauty lovers, want de formule is voor 98 procent biologisch. Ook fijn: er zijn ontzettend veel kleuren verkrijgbaar en de lipproducten zijn voldoende gepigmenteerd voor diepere huidtinten.

2. KNC Beauty

KNC Beauty (waarbij KNC staat voor Kristen Noel Crawley) is ontzettend populair en staat vooral bekend om de volledig natuurlijke oversized lipmaskers en stervormige oogmaskers. Grote kans dat je weleens een selfie voorbij hebt zien komen met deze oogmaskers op. In Nederland kun je de producten
via de Coucou Club.

3. MDMflow

Fan van de ’90s-beautytrend? Dan is het black-owned beautymerk MDMFflow zeker iets voor jou. Ze halen hun inspiratie namelijk uit die tijd, dus glanzende lipgloss zit ook zeker in de collectie. Plus daar nog handmade lipsticks bij op en je hebt ons om. Het merk verkoopt ook een mascara én heeft onlangs een serum foundation gelanceerd.

4. Fenty Beauty

Dit lijstje vol black-owned beautymerken is natuurlijk niet compleet zonder Riri’s Fenty Beauty. Rihanna lanceerde haar cosmeticamerk in september 2017 en heeft sindsdien grote stappen gemaakt in de beauty-industrie. De foundations zijn verkrijgbaar in veertig (!) kleuren. Om nog maar te zwijgen over de fantastische highlighters.

5. Golde

Golde is een merk uit Brooklyn en is opgericht door Trinity Mouzon. Alle producten zijn gebaseerd op superfoods en zijn allemaal natuurlijk. Je vindt er lattes en gezichtsmaskers. Ze bieden ook verschillende kits aan, altijd fijn.

6. Pear Nova

Pear Nova is een nagellakmerk (én nagelstudio) uit Chicago. Rachel James is de eigenaar. Alle producten zijn vrij van chemische stoffen. Het Instagram-account is het volgen zeker waard. Want wie wordt er nou niet vrolijk van nagellak-inspiratie?

7. The Lip Bar

The Lip Bar is opgericht in 2012 met het motto ‘challenging the beauty standard‘. Alle producten zijn vegan en cruelty free. De prijzen zijn heel fijn voor wat je krijgt én de kleuren zijn fantastisch.

8. UOMA Beauty

Uoma is opgericht door Sharon Chuter voor ‘those who have been left‘. De collectie zit vol met goed gepigmenteerde producten, zoals de hele Black Magic Lipstick-collectie. Dit black-owned beautymerk staat voor diversiteit en gelijkheid en dat zie je terug in alle producten.

9. Pattern Beauty

Heb je krullend en textured haar? Dan is Pattern Beauty perfect voor jou. De haarverzorgingslijn is opgericht door actrice Tracee Ellis Ross en is speciaal voor krullend en textured haar. De producten zijn ook nog eens mooi vormgegeven. Ook niet onbelangrijk.

10. Curlygirlmovement

Als je krullend en textured haar hebt, hoef je het trouwens helemaal niet ver van huis te zoeken. De Amsterdamse Shamilla Dewi begon de Curlygirlmovement, een haarlijn speciaal voor krullend en textured haar.

Ook bedrijven supporten black-owned beautymerken. Zo doneerde Glossier 1 miljoen dollar aan Black Lives Matter en verschillende merken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 x black-owned beautymerken om te supporten (en die je sowieso moet kennen)
Sluiten