Blijkbaar kopen vrouwen tegenwoordig meer sneakers dan hakken

Hoewel een paar killer heels natuurlijk heel mooi en sexy kan staan, gaat er volgens ons niks boven een paar comfortabele sneakers.

En wij zijn niet de enigen die dit denken: een recent onderzoek toont namelijk aan dat in 2015 vrouwen voor de allereerste keer in de geschiedenis (!) meer sneakers dan hakken kochten.

Volgens het onderzoek – dat werd uitgevoerd door consumentenanalist Mintel – kocht 37 procent van de vrouwen het afgelopen jaar sneakers, tegenover 33 procent die hakken kocht. Dit is voor het eerst dat vrouwen meer sneakers dan hakken kochten, want het jaar ervoor werden sneakers en hakken beiden nog door 35 procent van de vrouwen gekocht.

Shoppin' til we're droppin'

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

Verder zegt het koopgedrag van ons vrouwen natuurlijk niet altijd evenveel over wat we ook daadwerkelijk graag drágen. Er werd namelijk in het onderzoek ook vastgesteld wat vrouwen graag dragen, en deze resultaten zijn nóg doorslaggevender: het tijdperk van de hak is zo goed als voorbij. Van alle vrouwen droeg 59 procent namelijk het liefst flatjes, tegenover 12 procent die het liefst een hak draagt.

Hola Madrid ?? #MagicBaby✨

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

De vorm van een sneaker is ook nog eens veel beter voor je voeten dan die van hakken of flatjes:

“Ideally, you should wear shoes with laces and a low to moderate heel that supports and cushions your arches and heels.”

Dus, dames: praise the sneaker! Wij vinden dat we nu een legit reden hebben om nog een paar aan te schaffen.

Opgelost! Zo krijg je die vlekken van je witte sneakers af

Metro

Reageer op artikel:
Blijkbaar kopen vrouwen tegenwoordig meer sneakers dan hakken
Sluiten