Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 17 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

5 heerlijke recepten met die gekke bloemkoolrijst

Tegenwoordig vliegen de verschillende superfoods je om de oren. Zo ook het fenomeen bloemkoolrijst. Het klinkt zó vies, maar deze recepten met bloemkoolrijst zijn heerlijk. Echt waar. Wij liegen niet tegen jullie.

Bloemkoolrijst recepten

Hartstikke leuk en aardig dat we tegenwoordig allemaal zo op de gezonde tour zijn, maar het maakt lekker eten af en toe wel iets lastiger. Zoals bloemkoolrijst, hoeveel smaak kan dat nou in godsnaam hebben?

We snappen dat het gezond is, want in bloemkoolrijst zitten, in tegenstelling tot gewone rijst, wél veel voedingsstoffen. Daarnaast bevat gewone rijst een hoog glycide-index en daardoor schiet je suikerspiegel door het dak. Ook dat heeft bloemkoolrijst niet. Maar om het nou elke dag te eten met een schepje gebakken broccoli? No thanks.

Niet getreurd. Ook de mensen die het liefst een compleet Aziatisch menu eten bij de toko op de hoek kunnen bloemkoolrijst tot een lekker gerecht maken. Met deze gerechten ben je een echte fit girl en geniet je ook nog van je leven. Da’s ook wel zo fijn natuurlijk.

Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

bloemkoolrijst recepten
Delish Delish

Waarom dit gerecht lekker is, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Risotto is life. Wat vooral belangrijk is bij dit gerecht is kaas, een enorme, asociale hoeveelheid kaas. Daarnaast zijn natuurlijk de kastanjechampignons ook de sterren van dit gerecht, naast de bloemkoolrijst. Geen droge bloemkoolrijst met groenten, dus. Daar worden we blij van.

Bloemkoolrijst met kip kerrie

bloemkoolrijst recepten
Freshhh Freshhhh

Wil je liever een gerecht met heel veel saus want smaaksensatie? We got you. Rijst met kerrie is sowieso al een heerlijk gerecht, maar de normale rijst vervangen voor bloemkoolrijst in dit recept is een beslissing waar je geen spijt van gaat krijgen.

Bloemkoolrijst met kip en pesto

bloemkoolrijst recepten
Lekker en simpel lekker en simpel

Wat is er lekkerder dan gerechten met pesto? Precies. Helemaal niks natuurlijk. In een half uurtje kan je al een lekker gerecht met bloemkoolrijst op tafel zetten en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Ren naar de supermarkt en stop bloemkool, pesto, paprika, kip of vegetarische kip, uitjes en wat kruiden in je mandje en je bent ready to go. Zet dit op tafel als je je familie of vrienden voor eens en altijd wil laten weten dat je wél een keukenprinses bent.

Bloemkoolrijst met kokos en limoen

bloemkoolrijst recepten
De hippe vegetariër De hippe vegetarier

Wil je liever een frisser gerecht op tafel zetten tijdens het avondeten dan is dit een goede optie. Bloemkoolrijst vies? Absoluut niet. Vooral veel kruiden, limoen en kokos zorgen voor deze eclectische smaaksensatie voor je papillen (lees: is gewoon lekker).

Vegan curry met bloemkoolrijst

bloemkoolrijst recepten
Last days of spring Last days of spring

Vegetarische recepten met bloemkoolrijst zijn ook een echte aanrader. Weet je wat, doe eens gek en ga gewoon vegan. Dit veganistische recept met bloemkoolrijst is zonder grappen lekker én gezond. Dat je die combinatie nog eens tegen zou komen in je leven.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Hier eet je elke maandag gerechten voor een tientje van verschillende (sterren)chefs

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 heerlijke recepten met die gekke bloemkoolrijst
Sluiten