Blue Ivy is nog maar acht jaar oud én maakt kans op een BET Award

Grote kans dat jij nog fanatiek met barbies speelde en het opblijven tot een uur of acht al een hele prestatie vond toen je acht jaar was. Voor Blue Ivy is dat een ander verhaal. De superster – en niet alleen omdat ze de dochter is van Beyoncé en Jay-Z – is genomineerd voor een BET award.

Plus daar bij op dat dit de derde award is waar de achtjarige ster kans op maakt. Impressive, niet? Wij praten je bij.

Blue Ivy genomineerd voor BET award

De BET Award is een Amerikaanse prijs. Ieder jaar worden de awards uitgereikt op de zender Black Entertainment Television. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op 28 juni tijdens een online event.

Blue Ivy maakt samen met haar moeder Beyoncé, Wizkid en SAINT JHN kans op de award, vanwege het nummer Brown Skin Girl. De achtjarige superster is niet alleen te horen aan het begin en het einde van het liedje, maar schreef ook echt mee.

Categorieën

Blue Ivy is genomineerd voor de BET Her Award, dat neo soul en traditionele R&B-artiesten eert. De concurrentie is niet mis. Blue Ivy neemt het op tegen onder andere Alicia Key met het nummer Underdog, Ciara met het nummer Melanin, Lizzo’s Tempo (in samenwerking met Missy Elliot).

Verder is mommy Beyoncé voor nóg drie categorieën genomineerd: Best Female R&B Pop Artist, Album of the Year (Homecoming) en Best Movie (ook voor Homecoming).

De derde award

Dit is niet de eerste keer dat Blue Ivy kans maakt op een award. Eerder won de achterjarige dochter van Queen B namelijk al de Soul Train Music Awards, voor het meeschrijven aan het lied Brown Skin Girl. In 2020 kreeg ze ook de NAACP Image Award voor hetzelfde liedje. Dit zou dus haar derde award worden, en dat voor een achtjarige.

Haar trotse oma liet op Instagram weten hoe knap ze het vindt voor haar achtjarige kleindochter. “Congratulations BLUE IVY on your NAACP award last night for singing and writing on “Brown Skin Girl” from the Album The Gift. The youngest artist to win a major award. Grandma is soo proud of you. 8 years old!!!!??❤️ You are giving all the beautiful little brown girls a voice“, luidde de caption.

Reageer op artikel:
Blue Ivy is nog maar acht jaar oud én maakt kans op een BET Award
Sluiten