Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Creative 22 nov 2019

Body Control is dé expositie waar elke diehard modeliefhebber heen wil

Museum Arnhem presenteert tot en met eind januari de tentoonstelling Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens. Waarom elke diehard modeliefhebber hierheen wil? Dat zetten we voor je op een rij.

Body Control

Museum Arnhem heeft een prachtige expositie opgezet, genaamd Body Control. In deze tentoonstelling worden sieraden en mode ‘op de grens van de mens’ geëxposeerd. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af wat dat inhoudt. Diezelfde vraag hadden wij, dus we leggen het je graag uit.

Body Control reageert op actuele maatschappelijke zaken rondom de maakbaarheid van het menselijk lichaam. Uiteindelijk is Kim K. ook niet op de wereld gekomen zoals ze er nu uitziet.

© Eva Broekema

In De Kerk (een tijdelijke ruimte van Museum Arnhem) tonen meer dan tweehonderd kunstenaars en ontwerpers hun eigen stukken inclusief verhaal. Soms zijn deze herkenbaar, soms shockerend en andere keren juist innovatief.

De geselecteerde kunstenaars en ontwerpers verschillen in grootte: zo heeft wereldberoemde (en Nederlands trots) Iris van Herpen een aantal stukken voor de collectie geselecteerd, maar is er ook aandacht voor minder bekende namen.

body control
© Eva Broekema

Menselijk en buitenmenselijk

De tentoonstelling is verdeeld in drie hoofdcollecties: Menselijk, Buitenmenselijk en Bovenmenselijk. Het doel van de tentoonstelling is om het publiek te laten nadenken over hedendaagse technologie en de maakbaarheid van onszelf. Is het wel zo normaal dat jonge meisjes een schaamlipcorrectie nemen? Waarom zijn we zo verzot op selfies? En wat is de invloed van, bijvoorbeeld, Kim Kardashian op onze samenleving?

Door het bezoeken van deze tentoonstelling stel je jezelf kritische vragen die anders niet snel in je op zouden komen. Wat je standpunt rondom het maakbare ideaalbeeld ook is, deze tentoonstelling is zeker het bezoeken waard.

Bekijk de website van Museum Arnhem voor meer informatie en openingstijden.

Lees ook: De meest fotogenieke plekken van Rotterdam

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Body Control is dé expositie waar elke diehard modeliefhebber heen wil
Sluiten