Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 28 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Boobie talk! Je borsten blijven je leven lang veranderen en dit kan je ervan verwachten

Je zat in bad, gewoon in bad, een beetje met het sop te klieren… en daar waren ze: boobies. Je kunt je waarschijnlijk nog precies herinneren wanneer je je eerste stoffen BH’tje ging kopen met je moeder. Inmiddels heb je die verruild voor sexy la la lingerie, want dat verdienen jouw prachtige borsten wel.

Je borsten blijven je leven lang veranderen en daar hebben meerdere dingen invloed op. Dit zijn alle fases die jouw titties doorlopen:

Je boobs beginnen te groeien

Je weet nog precies wat je aan het doen was toen je ontdekte dat je ‘bobbeltjes’ kreeg. Dat zal ergens tussen je achtste en dertiende zijn geweest. Aanvankelijk zijn het je tepels die groter worden en daar werd je toch een beetje awkward van. Vooral tijdens de gymles

Volgroeid

Je borsten groeien ongeveer tot je achttiende à twintigste en je kunt er vanuit gaan dat de cup die je dan hebt ook de cupmaat is die je de komende jaren zal hebben. Hormonen, afvallen en aankomen kunnen wel veel invloed hebben op de grootte van je borsten dus pin ons er niet op vast.

Zwanger

Als je zwanger bent, gaan je boobies zeker weten groeien. Wie weet ga jij wel van cup B naar D en dat vind je vast niet heel erg. Je borsten bereiden zich voor om melk te gaan geven en daardoor zwellen ze op.

Na zwangerschap

Ben je net zo blij dat je borsten zijn gegroeid tijdens je zwangerschap, kun je ze weer inleveren. Althans, als je borstvoeding gaat geven blijven ze nog wel een tijdje groot. Stop je met melk geven? Dan zakken ze in. Als je nooit begint aan borstvoeding, slinken ze ook vrijwel meteen na je bevalling weer in.

Pre-menopauze

Vanaf ongeveer je vijfenveertigste is het over met de pret. Je borsten gaan veranderen (ongeacht of je zwanger bent geweest of niet). Ze zullen niet meer zo fier naar voren staan als op je twintigste.

Na de menopauze

Vanaf ongeveer je zestigste heeft de zwaartekracht de strijd voorgoed gewonnen van je boobies en hoef je er niet al te veel meer van te verwachten. Maar gelukkig heb je er dan wel heel lang plezier van gehad.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Boobie talk! Je borsten blijven je leven lang veranderen en dit kan je ervan verwachten
Sluiten