Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 4 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Hold on – De bracelet bag is dé trend dit seizoen en wij weten het niet zo goed

De kleine tassentrend is al een tijdje gaande. Vaak zijn de tassen zó klein dat je er net een euro in kwijt kunt. Hoe je het wendt of keert: we kunnen niet meer om deze accessoire heen. Sterker nog, een nieuwe, iets praktischer(?) variant maakt zijn entree dit seizoen. De bracelet bag.

Jawel, een mini-tas die je als armband moet dragen. We praten je bij.

De bracelet bag

Vorig jaar rond de zomer stond Instagram nog vol met de micro bag. Grote namen als Jacquemus, Telfar en Valentino brachten een micro-tas uit. Deze zomer is de kleine tassentrend nog steeds gaande, maar ziet het er wel iets anders uit.

Deze zomer gaan we de bracelet bag namelijk steeds vaker voorbij zien komen. Een extreem kleine tas die je als armband om je pols draagt. No joke.

Grote namen

En grote modenhuizen zouden geen grote modenhuizen zijn, als ze hier niet direct op inspringen. Jacquemus was – net als bij de micro bag – een van de eersten die een bracelet bag op de markt brengt. Louis Vuitton heeft inmiddels ook een bracelet bag in zijn collectie opgenomen.

En dat zijn best wel opvallende modellen. Een mini-rugzak én een mini-fanny pack. Het lijkt haast een Maduro Dam-variant van het originele formaat.

Ontspullen

Zo’n tassie werkt natuurlijk heel goed mee als je bezig bent met ontspullen, veel past er niet in. Eerlijk toegegeven: je doet er goed aan om de bracelet bag te beschouwen als echt alleen een accessoire, want heel praktisch is het niet.

Speaking of ontspullen. NSMBL’s Tess is aan de slag gegaan met haar kledingkast. Ze gebruikt de KonMari-methode om haar kleding op te ruimen. Benieuwd geworden? Check de video hier:

Reageer op artikel:
Hold on – De bracelet bag is dé trend dit seizoen en wij weten het niet zo goed
Sluiten