Redactie
Redactie Love & Life 6 mei 2020

Waarom het moeilijk is om over een break-up heen te komen tijdens quarantainetijd (inclusief tips)

Het beëindigen van een relatie is vaak al vreselijk onder normale omstandigheden. Voeg een pandemie eraan toe en het wordt alleen nog maar lastiger. Er zijn veel redenen waarom het moeilijker is om over een break-up heen te komen tijdens de quarantainetijd.

Niet alleen de uitbraak van het coronavirus is stressvol, maar het zorgt er ook voor dat de typische afleidingen (die voor jou normaal gesproken werken) niet beschikbaar zijn.

Dit artikel verscheen eerder op Beautify.

Break-up in quarantainetijd

Tijdens een break-up spreek je normaal gesproken af met je vriendinnen in een bar of volg je lesjes in je favoriete sportschool om de eenzaamheid te onderdrukken. Voor nu moet je helaas genoegen nemen met Zoom-borrels en virtuele sportklasjes. Als je het dus moeilijk hebt met je break-up, is dat compleet logisch en begrijpelijk.

Verschillende manieren

Iedereen heeft verschillende manieren om met een break-up om te gaan. Je zou je normaal misschien onderdompelen in het werk, je sociale leven weer helemaal oppakken en wie weet misschien wel weer vol aan het daten geslagen zijn. Helaas spelen deze factoren nu geen rol in ons leven.

Volgens een expert voelt een break-up minder traumatisch aan als je leven vol en druk aanvoelt – wat natuurlijk totaal niet past bij deze quarantainetijd. Veel mensen blijven thuis, voelen zich niet verbonden en voelen zich opgesloten door de beperkingen van het coronavirus.

Geloof in jezelf

Gezien al deze factoren, is het niet gek als je problemen ondervindt om over je ex heen te komen. Gelukkig zeggen experts dat je verschillende stappen kunt nemen om er doorheen te komen. Bel je beste vriendinnen, familie en vrienden. Probeer steun bij hen te vinden. Als dat niet voldoende is raadt een expert aan om contact op te nemen met een liefdestherapeut. Er zijn genoeg therapeuten die op dit moment videosessies aanbieden.

Het is vast niet makkelijk om in deze periode door een break-up te gaan maar wij geloven in je. Ook al heb je misschien het idee dat je in deze tijd er alleen voor staat, is dat natuurlijk niet zo. Probeer steun te zoeken bij lieve mensen om je heen of een therapeut. Dan beloven wij dat het sowieso goed komt met jou.

Good to know: single zijn is zo erg nog niet. Volgens experts ben je dan het gelukkigst en leef je het langst.

Reageer op artikel:
Waarom het moeilijk is om over een break-up heen te komen tijdens quarantainetijd (inclusief tips)
Sluiten