Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 13 december 2019

Het is break-up season dus deze relatietips kan je wel gebruiken

Halverwege december begint het break-up seizoen volgens velen. Veel relaties lopen deze maand stuk ondanks de gezelligheid om ons heen. Met deze tips komen jij en je partner zonder schrammen de maand door.

Break-up season

Volgens journalist David McCandless zijn er bepaalde pieken in het jaar waarop veel relaties stuklopen. Een van de pieken is net voor Valentijnsdag en de andere is net voor de feestdagen in december.

Dat zijn twee ontzettend pijnlijke periodes om door een break-up te moeten gaan, maar het is er een logische verklaring voor de onhandige timing. Matchmaker Rori Sassoon legt uit dat relaties vaak eindigen net voor grote evenementen.

Vooral net voor grote evenementen waar familie bij komt kijken en andere evenementen waarbij jullie bevestigen dat jullie inderdaad in een serieuze relatie zitten, gaan veel relaties uit. Rori zegt: “People who feel that their relationship has the expiration date—whether it’s before the holidays or after—think, I’d rather just nip it in the bud and breakup.” Met deze tips overleven jullie het break-up season wél.

1. Denk er niet teveel over na

Misschien kom je er nu net pas achter dat break-up season een ding is en ben je op dit moment helemaal aan het panieken. Niet doen. Als je teveel nadenkt over bepaalde situaties, kunnen deze zomaar werkelijkheid worden. Denk er dus niet teveel van. Als jullie relatie gewoon goed zit, is er echt niks aan de hand.

2. Gebruik je vrije dagen om veel samen te doen

In december heb je (hopelijk) wat meer vrije dagen dan normaal. Gebruik deze extra vrije tijd om leuke dingen te doen met je partner. Plan leuke dates overdag, ga schaatsen ergens (ook al is dat enorm cheesy ja) of ga lekker uiteten. Er is genoeg te doen en deze vrije dagen kunnen er zomaar voor zorgen dat jullie weer wat dichter tot elkaar komen.

3. Weet dat het hele familie gebeuren niet per se moet

December kan met wat stress gepaard gaan, zeker wanneer je de familie van je partner nog niet hebt ontmoet of andersom. Weet dat het niet verplicht is om in december je partner aan je familie voor te stellen. Op die manier is de druk ook meteen van de ketel af.

Het is heel goed mogelijk om van elkaar te houden, maar nog niet klaar te zijn om de familie te ontmoeten. Volgens Rori kan je de volgende dingen zeggen: “I really like you but this just isn’t the right time because of X Y and Z.” Or you can blame it on your family. “Like, my family gets really intense, and if I’m bringing home someone, it means we’re getting married tomorrow, I don’t want to put you through that.”

4. Communiceer over je zorgen

Natuurlijk moet je altijd goed communiceren met je partner, maar dit is extra belangrijk tijdens break-up season. Luister goed naar je partner en als jij twijfels of zorgen hebt, spreek die dan meteen uit.

In december gebeurt er al genoeg en jij en je partner hebben vast en zeker veel andere sociale verplichtingen deze maand. Daardoor kan het makkelijk zo zijn dat jullie een beetje langs elkaar heen leven. Zorg er dus voor dat je tijd voor elkaar vrij blijft maken om leuke dingen te doen én om te praten.

5. Maak als koppel goede voornemens

Als je wat twijfels hebt en je bang bent dat het break-up seizoen jou ook heeft gepakt, dan zijn er nog wat andere opties. Als je het niet nu meteen uit wil maken met je partner, probeer dan om goede voornemens met je bae te maken.

Misschien zitten jullie in een sleur en is een goed voornemen om meer leuke, apartere dingen te doen eens per maand. Of misschien communiceren jullie te weinig. Zet dit dan als doel. Of het nu kleine dingetjes zijn of grote, dat is per koppel verschillend.

Al met al valt het wel mee hoe erg het break-up seizoen is en moet je vooral gewoon genieten van de feestdagen met je partner.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Het is break-up season dus deze relatietips kan je wel gebruiken
Sluiten