Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 16 aug 2019

Deze vrouwen onthullen hun break-up gesprekken en de dingen waar ze spijt van hebben

Als er iets is waar we het met z’n allen over eens kunnen zijn dan is het wel dat break-ups vreselijk zijn. Of je er nu allebei hetzelfde in staat of niet, het blijft een nare situatie. Tijdens het gesprek komen er vaak veel emoties bij kijken. Resultaat? Soms zeg je dingen (niet) waar je later spijt van hebt.

Deze vrouwen delen de dingen waar zij spijt van hebben toen het uitging met hun partner. Zo zie je maar, je bent niet de enige die iets zegt waar je later het liefst op terug zou komen.

Break-up stories

Spijt hebben voelt altijd heel naar en op de een of andere manier zitten break-up gesprekken vaak vol spijt. Misschien heb je dingen in een opwelling gezegd tegen je (inmiddels) ex waar je nu spijt van hebt. Of misschien heb je spijt dat je de relatie zo lang hebt laten doorsudderen terwijl je al een hele tijd ongelukkig was. Wat had je achteraf liever willen zeggen? Deze vrouwen delen hun break-up stories.

1. Eerlijkheid

“Ik zou willen dat ik de echte reden voor de break-up aan hem had verteld. Ik heb hem namelijk gezegd dat ik gewoon alleen wilde zijn omdat ik zijn gevoelens niet wilde kwetsen. Dat was dom want het deed hem alsnog pijn én ik heb gelogen. Het was een egoïstische move en ik heb er zeker van geleerd. Een ex verdient eerlijkheid, niet alleen wanneer het jou uitkomt.”

2. Dankbaarheid

“Ik zou willen dat ik “dankjewel” had gezegd. Ik was te geshockeerd en boos om mijn dankbaarheid voor de relatie uit te spreken. Nu ben ik enorm dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht. Ik ben dankbaar dat hij me heeft losgelaten zodat ik iemand kan vinden die wel echt bij me wil zijn.”

3. Een echt afscheid

“Onze break-up gebeurde letterlijk in tien minuten. Meer dan drie jaar dat binnen tien minuten over kan zijn? Ik voelde me zo blind en was in shock dat ik oprecht geen idee had wat ik kon zeggen. Ik wilde ook niet gaan smeken want ik ben niet het type dat een heel betoog houdt over waarom we het kunnen laten werken. Ik vroeg of we erover konden praten en hij bleef maar korte, vage antwoorden geven. Ik had gewild dat we hier langer over konden spreken en dus goed afscheid konden nemen.”

4. De goede woorden vinden

“Ze maakte het via een telefoongesprek uit. Ik vroeg of we er in real life nog over konden praten, maar ze zei dat het geen verschil zou maken. Ik vroeg daarna of ze eraan wilde werken samen, maar ook dat wilde ze niet. Uit paniek heb ik toen maar gezegd: “Oké. Ik ga je katten missen. Doei” en toen hing ik op.

Dit was nu drie weken geleden en we hebben nog steeds geen contact gehad. Ik zou willen dat ik meer had gezegd dan die opmerking. Ik ben heel slecht met snel reageren in the heat of the moment. Mijn brein heeft meer tijd nodig om alles te verwerken en soms doe ik er een dag over om de goede woorden te vinden, maar helaas.”

5. Helemaal niks zeggen

“Mijn ex dumpte me nadat hij een ‘We moeten praten’ appje had gestuurd. De eerste woorden die uit zijn mond kwamen nadat we gingen zitten waren “ik wil niet meer in een relatie met jou zijn.” Het was zo onverwacht en gemeen dat ik niet helder na kon denken. Het lukte me nog net om te vragen hoe lang hij al dit gevoel had en dat bleek maanden te zijn. Sterker nog, hij zei dat hij al ongelukkig was in de relatie nog voordat hij voor de eerste keer “ik hou van je” uitsprak.

Ik had moeten vragen wat er in godsnaam mis is gegaan, maar ik zei niks. Als ik had geweten dat we na dat gesprek elkaar nooit meer zouden spreken, had ik meer gezegd. Maar ik was en ben zo verward. Het besef dat mijn ex niet met me wilde zijn én dat het hem niks boeide hoe het na de break-up met me ging, doet me enorm veel pijn. Het boeide hem allemaal niet, hij wilde gewoon zo snel mogelijk bij me weg. En dat stond ik toe.”

NSMBL’s break-up stories

Ook de meiden van NSMBL hebben het een en ander meegemaakt op gebied van de liefde. In deze video van Girl Talk bespreken ze hun break-up stories en afwijzingen. Zo zie je maar, je bent nooit alleen.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze vrouwen onthullen hun break-up gesprekken en de dingen waar ze spijt van hebben
Sluiten