Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Bridgerton-actrice Nicola Coughlan onthult waarom zij minder seksscènes wil

Het nieuwe seizoen van Bridgerton komt nu wel heel dichtbij (mag ook wel!) en het derde deel van het verhaal gaat geheel over Lady Penelope Featherington en Colin Bridgerton. Als je de eerste twee seizoenen hebt gezien weet je dat de makers niet vies zijn van een goeie seksscène hier of daar, maar daar was Nicola het niet helemaal mee eens.

Minder seksscènes in Bridgerton

Nicola Coughlan, de Ierse actrice die de rol van Penelope vertolkt, vertelt aan de radiozender SiriusXM Hits 1 dat zij heeft afgesproken dat ze niet zo pikant in beeld komt. “Dat staat letterlijk zo in mijn contract. Mensen denken dat ik een grapje maak.”

En waarom dan? Ze wil liever niet dat haar moeder dat ziet. “Ik ben Iers-katholiek opgevoed. Dat is niet hoe dat bij ons gaat,” zo vertelt ze over haar band met haar familie.

Over Bridgerton seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.


In de tussentijd is Colin teruggekomen van zijn zomerse reis met een nieuwe look en een flinke portie zelfverzekerdheid. Maar tot zijn grote verdriet merkt hij dat Penelope, de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd, hem de rug toekeert. Colin doet er alles aan om Penelope’s vriendschap terug te winnen en biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze dit seizoen een echtgenoot kan vinden. Maar wanneer zijn lessen iets te goed blijken te werken, begint Colin zich af te vragen of zijn gevoelens voor Penelope wel echt vriendschappelijk zijn.


Voor Penelope wordt de situatie gecompliceerder door haar breuk met Bridgerton-zus Eloise die een nieuwe vriend heeft gevonden op een onverwachte plek. Ondertussen maakt Penelope’s toenemende aanwezigheid in de high society het des te moeilijker om haar Lady Whistledown alter ego geheim te houden.

Wanneer is seizoen 3 te zien?

Hou je vast.. deel 1 verschijnt op 16 mei 2024, gevolgd door Deel 2 op 13 juni 2024. Bijna dus!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.