Alex Ebbers
Alex Ebbers Entertainment 27 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Brie Larson reageert geniaal op troll die zegt dat ze meer moet lachen

Iedereen met de zogeheten resting bitch face weet hoe irritant het is als mensen je constant vertellen dat je meer moet lachen. Gewoon. Niet. Doen. Oscarwinnares Brie Larson weet wel raad met dit soort bloedzuigers.

Brie Larson in Captain Marvel

Het was fans opgevallen dat de actrice in de trailer van Captain Marvel wel erg weinig lacht. Een twittergebruiker vond het zelfs nodig een still van de trailer te maken met daarbij de opmerking ‘Is Brie Larson capable of any other facial expression other than this one? That face – talk about a piece of wood. #FirstImpressions #CaptainMarvel.’ Asociaal en daarnaast gewoon raar. Want waarom zou een superheld in vredesnaam lachen? Er valt werkelijk niets te lachen in het leven van een superheld, aangezien deze de hele dag bezig is met mensenlevens redden. Op zich is daar weinig grappigs aan.

Marvel Studios’ Captain Marvel – Official Trailer

Higher. Further. Faster. Watch the trailer for Marvel Studios’ Captain Marvel, in theaters March 8, 2019.

Brie Larson reageert

Gelukkig liet de actrice zich niet van haar stuk brengen. Als tegenreactie photoshopte ze glimlachen op foto’s van verschillende superhelden, om te laten zien hoe bizar het is dat van haar personage verwacht wordt dat ze lacht. Als Captain America of Iron Man niet hoeft te lachen, waarom moet zij dat dan wel?

brie larson captain marvel brie larson captain marvel brie larson captain marvel

Stereotype beeld van vrouwen

Er waren gelukkig ook genoeg mensen die het met Brie eens waren. Zo reageerde iemand met ‘Uhh, I’ve heard SO many dudes say, ‘Brie Larson doesn’t look like she’s having ‘fun’. She’s too serious.’ Translation, ‘Pretty girls should smile more” Fellas, please be mindful that these comments reinforce gender stereotypes. Help change culture expectations.’ 

Captain Marvel is de eerste Marvel met een vrouwelijke hoofdrol. Dat er comments zoals deze aan zaten te komen was helaas toch te verwachten, omdat van vrouwen nog steeds wordt verwacht dat ze altijd mooi en vrouwelijk zijn. Deze film is daarom een stap in de goede richting wat betreft inclusiviteit in Marvelfilms. Black Panther is daar natuurlijk een ander goed voorbeeld van. Laten we hopen dat we dit voort kunnen zetten en op deze manier onder andere die irritante ‘je bent mooier als je lacht’-comments voor eens en voor altijd achter ons kunnen laten.

De drie meest winstgevende films uit 2017 hadden allemaal vrouwelijke hoofdrollen

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Brie Larson reageert geniaal op troll die zegt dat ze meer moet lachen
Sluiten