Trouble in paradise – Britse koningshuis woedend op Netflix na seizoen 4 van The Crown

Afgelopen zondag verscheen het vierde seizoen van The Crown op Netflix. De dramaserie over de geschiedenis van het Britse Koningshuis wordt met lof overladen en ook wij zaten alweer voor de buis. Maar de Britse Royals zijn er niet zo blij mee. Volgens insiders zijn ze in het Buckingham Palace woedend op Netflix.

Dat heeft vooral te maken met het nieuwe hoofdstuk dat wordt aangeboord in het vierde seizoen van The Crown.

The Crown: seizoen 4

De nieuwe reeks afleveringen speelt zich namelijk in een andere tijd af dan het voorgaande seizoen. Door de tijdsprong staan nu het premierschap van Margaret Thatcher en de relatie tussen Prins Charles en Prinses Diana centraal. Vooral dat laatste zorgt voor veel ophef. Een boze insider laat aan The Mail on Sunday weten dat de Royals absoluut niet blij zijn met de manier hoe Prins Charles afgeschilderd wordt.

De zoon van Queen Elizabeth II wordt neerzet als een egoïstische en ongevoelige man die met Prinses Diana trouwt, terwijl hij de affaire met Camilla Parker-Bowles gewoon voortzet. Het verhaal is volgens hen niet genuanceerd en erg plat. Dat doet zeer bij de Royals, want volgens hen wordt het publiek wordt misleid en is het geen nauwkeurige weergave van de werkelijkheid.

the crown royals
Netflix

Waargebeurde gebeurtenissen

“In this case, it’s dragging up things that happened during very difficult times 25 or 30 years ago without a thought for anyone’s feelings. That isn’t right or fair, particularly when so many of the things being depicted don’t represent the truth,” vertelt een insider aan The Mail on Sunday.

Ook over de manier waarop prinses Diana in beeld wordt gebracht, zijn de royals niet te spreken. Naar verluid krijgt troonopvolger prins William een naar gevoel wanneer hij naar The Crown kijkt. Hij zou het gevoel hebben dat zijn ouders worden uitgebuit. “The Duke of Cambridge is none too pleased with it. He feels that both his parents are being exploited and being presented in a false, simplistic way to make money.” Vooral de scène waarin Diana zich vol eet en vervolgens alles uitbraakt, zorgt voor frustratie.

Reageer op artikel:
Trouble in paradise – Britse koningshuis woedend op Netflix na seizoen 4 van The Crown
Sluiten