Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 8 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Bingewatchen maar – Deze 9 Britse series op Netflix zijn ‘bloody good’

Netflix is druk bezig om het aanbod zo divers mogelijk te maken. Hierdoor zien we steeds vaker series uit andere landen. Scandinavië is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd, maar ook Spanje, Frankrijk, Duitsland en Brazilië komen steeds vaker voorbij. Toch is het grootste gedeelte van het aanbod gewoon Engelstalig, maar ook binnen die categorie kunnen we onderscheid maken.

Britse series

Dat ze in Amerika mooie series in elkaar kunnen draaien weten we wel, maar ook de Britten zijn behoorlijk goed in het maken van series en films. Precies om die reden willen we de producties van de Britten eens flink in het zonnetje zetten. We selecteerden negen topseries uit Engeland die je gekeken moet hebben. Bingewatchen maar.

1. Sherlock

Dat Benedict Cumberbatch één van de bekendste Britse acteurs is van dit moment, heeft hij grotendeels te danken aan deze serie. Als detective Sherlock Holmes neemt hij het samen met John Watson (Martin Freeman) op tegen zijn aartsvijand Moriarty. Misschien wel de beste Britse serie ooit gemaakt, je vindt alle vier seizoen op Netflix.

2. Black Mirror

Alle technologische veranderingen hebben grote invloed op ons leven. Black Mirror laat dit perfect zien en gaat zelfs een stapje verder. De briljante serie toont hoe nieuwe technieken het slechtste in de mens naar boven kunnen halen. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal en volgens IMDb zijn dit de tien afleveringen die je absoluut gezien moet hebben.

3. Peaky Blinders

In 1919 was Birmingham een stad die geregeerd werd door misdadige families. Een donkere wereld waarin alleen de sterksten wisten te overleven. In Peaky Blinders volgen we Tommy Shelby in zijn poging om op te klimmen in deze wereld. Vier seizoenen staan er voor je klaar op Netflix en alvast een waarschuwing: Tommy (Cillian Murphy) is één van de knapste mannen die we kennen.

4. The Crown

Het Britse Koningshuis is een stuk interessanter dan je zou denken. Deze wereld van de royals zit vol rivaliteit en onmogelijke liefdes. The Crown volgt het leven van Queen Elizabeth II en laat zien hoe de carrière van de langstzittende Britse Monarch begon. De eerste twee seizoenen staan voor je klaar om te bingewatchen.

5. Luther

Idris Elba is Luther. Een briljante detective die moorden oplost waar de rest van het politiekorps geen antwoord op heeft. Zijn methodes mogen misschien nogal onorthodox zijn, maar geen misdadiger ontsnapt aan deze man. Dus zoek je een spannende politiethriller? Begin dan aan Luther, vier seizoenen smullen.

6. Broadchurch

Wanneer een elfjarige jongen wordt vermoord in het kustplaatsje Broadchurch, worden lokale rechercheurs Ellie Miller en Alex Hardy opgeroepen om zaak op te lossen. De zaak blijkt een stuk dieper en ingewikkelder dan verwacht werd. Zonder twijfel één van de beste Britse dramaseries op Netflix.

7. The Last Kingdom

In The Last Kingdom wordt Engeland geteisterd door de rovende en plunderende Vikingen uit Denemarken. In rap tempo veroveren ze koninkrijk na koninkrijk, totdat alleen Wessex nog over is. Het is aan dit koninkrijk om als laatst staande tegenstand te bieden tegen de nietsontziende Vikingen.

8. The Fall

Stella Gibson is bijzonder gepassioneerde politievrouw die er alles aan doet om een seriemoordenaar op te sporen. Tijdens haar poging om deze man te ontmaskeren, strijdt ze met haar persoonlijke demonen waardoor ze tot het uiterste gedwongen wordt om deze zaak op te lossen. Alle drie de seizoenen staan voor je klaar op Netflix.

9. The End of the F***ing World

Ben je niet vies van een beetje duistere waanzin, dan moet je The End of the F***ing World op je Netflix kijklijst zetten. Het verhaal draait om de zeventienjarige James. Hij is absoluut geen doorsnee jongen en zijn sociale vaardigheden zijn dramatisch. Hij wil weten hoe het voelt om een moord te plegen en hij kiest de grofgebekte Alyssa als zijn doelwit. Het loopt anders wanneer hij gevoelens krijgt voor zijn blonde klasgenootje.

Reageer op artikel:
Bingewatchen maar – Deze 9 Britse series op Netflix zijn ‘bloody good’
Sluiten