Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 2 aug 2019

6 tips waarmee je supersnel én veilig bruin wordt deze zomer

Zwaai nog even naar je melkflessen, want na het lezen van dit artikel zal je alleen nog maar gebruinde benen hebben. Oké, oké – wanneer je niet zo’n geluk hebt met het pigment in je huid, zorgen deze tips er niet voor dat je ineens poepiebruin wordt, maar het kan wel ietsje sneller gaan.

Kleine disclaimer: een gebruinde huid is een beschadigde huid. Pas dus goed op jezelf en ga vooral níét bakken in de zon. Smeer jezelf altijd goed in om narigheid te voorkomen.

1. Voeding

Het doet geen wonderen, maar het kan wel helpen: eet (meer) tomaten en wortels. In deze groenten zit caroteen, wat ervoor zorgt dat je huid iets sneller bruin wordt.

2. Scrubben

Het is bekend dat het scrubben ervoor zorgt dat je dode huidcellen worden verwijderd. Wanneer je je benen scrubt, maken de oude huidcellen plaats voor een nieuwe en tada – je huid kleurt eerder bruin. Let er hierbij wel op dat je je écht extra goed insmeert, omdat je huid door het scrubben nog meer wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

3. Zonnen bij of in het water

Wanneer de zon schijnt, weerkaatsen deze zonnestralen op het water. Wanneer je dus op het water zont, krijg je dubbel zoveel stralen op je lichaam. Win-win, want wie geniet nu niet van een middagje zonnen op een opblaasbare floatie of van lekker varen op een bootje?

Wanneer je dichtbij het water (dus bijvoorbeeld op een strand) zont, zal je om dezelfde reden ook zien dat je sneller een bruin kleurtje krijgt.

4. Smeren, smeren en nog eens smeren

Vergeet nooit, maar dan ook nooit dat je je altijd moet insmeren. Het is een fabel dat je niet bruin wordt als je je insmeert. Let wel op dat je altijd goed smeert – en dus niet maar wat doet. Zo ben je niet alleen beschermd tegen schadelijke UV-stralen, maar je wordt ook nog eens bruin.

5. Hydrateren

Water drinken is key als je aan het zonnen bent. Smeer je na het zonnen ook in met een aftersun, zodat je huid zowel van binnen als buiten perfect gehydrateerd is.

Zo, nu kan jij er echt tegenaan deze zomer! En nogmaals: een gebruinde huid is een beschadigde huid. Maak er dus vooral niet je missie van zo bruin mogelijk te worden. Er zijn belangrijkere dingen dan een zongebruind huidje, zoals je gezondheid.

Jani

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 tips waarmee je supersnel én veilig bruin wordt deze zomer
Sluiten