Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 13 jun 2019

Dokter vindt honderden bubble tea balletjes in de maag van een meisje

Een drankje dat de afgelopen paar jaar enorm populair is geworden, is bubble tea. Een meisje uit China is er the hard way achtergekomen dat het drankje voor behoorlijk wat maagproblemen kan zorgen. Ze belandde namelijk in het ziekenhuis met een maag vol balletjes.

Honderden onverteerde bubble tea balletjes

Bubble tea bestaat gewoonlijk uit koude thee, melk en zoete zwarte balletjes, gemaakt van tapioca. Deze balletjes zou je gewoon op moeten kunnen eten, maar de veertienjarige Zhu Li uit China belandde erdoor in het ziekenhuis. Ze gaf aan ernstige buikpijn te hebben en al vijf dagen niet te kunnen poepen. Ze kreeg en scan en wat bleek? Haar hele maag zat vol met honderden onverteerde bubble tea balletjes die haar maag-darmstelsel verstopten.

PerthNow on Twitter

Chinese teen’s stomach pain reportedly caused by more than 100 undigested ‘bubble tea’ balls. https://t.co/cbXCBxsxOc


Li zei zelf maar één bubble tea te hebben gedronken, maar volgens haar dokter is dit onzin. Er zaten zo veel onverteerde balletjes in haar lichaam, dat dat niet maar van één drankje kon zijn geweest. Volgens het hoofd van de afdeling waar Li op was beland, zijn de tapioca balletjes in bubble tea moeilijk te verteren. Daar komt bij dat sommige bedrijven gelatine aan de balletjes toevoegen om ze nog steviger te maken.

Yikes… lekker hoor, zo’n bubble tea, maar wij laten ze vanaf nu toch liever aan ons voorbijgaan. Dan maar iets minder ~*influencen*~ op the gram met een tof drankje, als dat betekent dat we wél gewoon kunnen kakken. Joejoe.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dokter vindt honderden bubble tea balletjes in de maag van een meisje
Sluiten