Vivian
Vivian Love & Life 2 feb 2016

Bucket list: 23 x de meest surrealistische plekken ter wereld

Maar of je nou Jacob van Ruysdael, John Constable of Claude Monet heet, de schoonheid van sommige plekken is gewoonweg niet op canvas vast te leggen. De enige manier om écht versteld te kunnen staan van de volgende 23 plekken, is om het eerstvolgende vliegtuig ernaartoe te pakken.

1. Dodevlei, Namibië. De Dodevlei, of Dead Vlei, is een witte kleivlakte in het Namib-Naukluft National Park. De Namibwoestijn wordt gezien als de oudste en tevens droogste woestijn ter wereld. De oorsprong van de 81.000 km² grote woestijn speelt zich zo’n 55 à 80 miljoen jaar geleden af.
[full_width][/full_width]

2. Koolzaadgebieden in Luoping, China. In de lente, wanneer het koolzaad tot bloei komt, verandert het gebied in een goudgele zee. Een walhalla voor fotografen en iedereen die van natuur houdt.
[full_width][/full_width]

3. Natronmeer, Tanzania. Dit zoutmeer, wat slechts drie meter diep is, in het noorden van Tanzania staat bekend om zijn hete water. Regelmatig bereikt het water temperaturen van 50 graden Celsius. De kleur van het Natronmeer is kenmerkend voor meren waar sprake is van veel evaporatie.
[full_width][/full_width]

4. Bevroren bomen, Lapland, Finland. Met wintertemperaturen tussen de -20 en -30 graden Celsius veranderen de bossen in Lapland in een sprookjesachtig winterwonderland.
[full_width][/full_width]

5. Lagunes in de woestijn, Lençóis Maranhenses National Park, Brazilië. Op het eerste gezicht lijkt het Lençóis Maranhenses National Park op een typische woestijn: het is er warm en je wordt omringd door zand. Maar anders dan ‘normale’ woestijnen zoals de Sahara, valt er in het Lençóis Maranhenses National Park relatief veel (1500 millimeter per jaar) neerslag. De regen hoopt zich op in de gebieden tussen de zandduinen, waardoor de blauwgroene lagunes ontstaan.
[full_width][/full_width]

6. Mount Rainier, Verenigde Staten. Mount Rainier is een stratovulkaan in de Cascade Range in Washington. De vulkaan is met zijn 4392 meter hoogte de hoogste in het omliggende gebied. Wat Mount Rainier uniek maakt, is de schaduw die de bergtop op de wolken creëert tijdens zonsopgang.
[full_width][/full_width]

7. The Wave, Verenigde Staten. The Wave is een zandsteen-rotsformatie in Coyote Buttes in Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness. Volgens wetenschappers werd de formatie miljoenen jaren geleden gevormd door zandduinen die versteend zijn. Met zijn geschilderde, onnatuurlijke uitstraling is deze plek erg geliefd bij fotografen.
[full_width][/full_width]

8. Roze Meer, Senegal. Vergeet al die prachtige helderblauwe meren en zeeën, doe ons maar dit candy cane roze meer. De kleur wordt veroorzaakt door een rode alg genaamd ‘Dunaliella salina’ en bevat verder ook veel zout (ook niet heel gewoon voor een meer) waardoor je makkelijker blijft drijven.
[full_width][/full_width]

9. Waiotmo Glowworm Caves, Nieuw-Zeeland. Deze grot is een van de meest populaire toeristische attracties van Nieuw-Zeeland. En dat is ook niet zo gek, als je deze betoverende foto ziet. Duizenden gloeiwormen sieren de pikdonkere grotten, waardoor er talloze lichtpuntjes ontstaan, zodat het lijkt alsof je onder een sterrenhemel zit.
[full_width][/full_width]

10. Onderwater waterval, Mauritius. Door zand dat in patronen stroomt ontstaat de optische illusie van een onderwater waterval. Deze ‘waterval’ is het beste vanuit de lucht te bekijken, maar ook vanaf land kun je hem zien.
[full_width][/full_width]

11. Tulpenvelden, Nederland. Ons eigen landje mag natuurlijk niet aan deze lijst ontbreken. Nu is ons vlakke landschap over het algemeen niet heel bijzonder, maar er is wel één ding waar wij Nederlanders bekend om staan: de tulpen. Hoewel deze hun oorsprong niet in Nederland vinden, geniet menig toerist van onze prachtige tulpenvelden. En dat zouden we zelf ook vaker moeten doen.
[full_width][/full_width]

12. Mount Roraima, Venezuela. Dit is een van de grootste toeristische trekpleisters van Venezuela. Mount Roraima, ook wel bekend als Tepui Roraima is met zijn 2810 meter de hoogste tafelberg ter wereld. Door de plotselinge hoogteverandering blijven wolken vaak rond de top van de berg hangen, waardoor het er vaak regent. De inheemse bevolking noemt de berg dan ook wel ‘Moeder van alle Wateren’ en gelooft dat zich wolken en mist samenpakken rond de top wanneer blanken de Roraima naderen.
[full_width][/full_width]

13. Van kleur veranderende Marble Caves, Chili. Op de grens tussen Chili en Argentinië vind je een ongekende schoonheid, namelijk de blauwe marmergrotten. Door binnenvallende zonnestralen en weerkaatsingen in het water verandert de ruim vijfduizend ton marmer telkens van kleur.
[full_width][/full_width]

14. Een huis in het midden van de Drina-rivier, Servië. Al bijna vijftig jaar is dit huisje een rustplek voor zwemmers. In 1968 zocht een groep jongeren tijdens het zwemmen een plek om even op adem te komen, toen ze deze steen tegenkwamen. Hierna zochten ze de steen steeds vaker op, maar na een tijdje wilden ze toch iets comfortabelers en een plek waar ze uit de zon konden zitten. Het jaar daarop begonnen ze het huis te bouwen. Gedurende de jaren heeft het huis flink wat te verduren gekregen, maar it’s still standing strong.
[full_width][/full_width]

15. Regenboogbergen in Danxia, China. Je zou denken dat een graffiti-artiest los is gegaan op deze bergen of dat er misschien een Instagramfiltertje overheen zit, maar niets is minder waar. De enige artiest die te pas is gekomen bij deze rotsformatie is moeder natuur. De bergen hebben hun prachtige kleuren te danken aan erosie van het rode zandsteen. Na een regenbui zijn de kleuren nog feller dan normaal.
[full_width][/full_width]

16. Great Blue Hole, Belize. The Great Blue Hole is een grote onderwaterkrater op een diepte van 120 meter en ligt voor de kust van Belize. De krater heeft een diameter van 300 meter en is bijna perfect cirkelvormig. Volgens kenners is dit één van de beste plekken om te duiken.
[full_width][/full_width]

17. Hang Sơn Đoòng, Vietnam. Dit is ‘s werelds grootste grot. Hij is zelfs zó groot dat er een vliegtuig of een heteluchtballon in past.
[full_width][/full_width]

18. Hitachi Seaside Park, Japan. Waar Nederland tulpenvelden heeft, heeft Japan prachtig roze bloemenvelden. Over een vlakte van 190 hectare, wat vroeger een legerbasis van de Verenigde Staten was, bloeien meer dan 4,5 miljoen bloemen.
[full_width][/full_width]

19. Whitehaven Beach, Australië. Whitehaven Beach is een van de populairste plekken op het Australische eiland Whitsunday. Het staat bekend om zijn witte stranden, tropische schoonheid en wordt gezien als de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Leuk weetje: NASA gebruikte het zand van Whitehaven Beach om speciale lenzen voor telescopen te maken.
[full_width][/full_width]

20. Salar de Uyuni, Bolivia. Dit is met een oppervlakte van 10.582 km² de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Salar de Uyuni bevindt zich op 3650 meter boven zeeniveau. Er wordt geschat dat het meer dan 10 miljard ton zout bevat, hiervan wordt jaarlijks ongeveer 25.000 ton weggehaald.
[full_width][/full_width]

21. Skaftafell ijsgrot, IJsland. De ijsgrot van Skaftafell bevindt zich op een bevroren gletsjerlagune. Alleen in de winter zijn deze ijsgrotten te bezoeken, aangezien het water dan bevriest en zich tot zo’n prachtige grot vormt. Elke winter bevriest het water zich net iets anders, zodat op andere locaties nieuwe ijsgrotten ontstaan.
[full_width][/full_width]

22. De verwaaide bomen van Slope Point, Nieuw-Zeeland. Wanneer je naar deze bomen in Slope Point kijkt, heb je het gevoel dat je je middenin een sterke orkaan bevindt. Maar zelfs als het compleet windstil (wat erg zeldzaam is in Slope Point) is, staan deze bomen nog zo scheef. Toen zij nog aan het groeien waren, werden ze telkens gebombardeerd door de harde wind uit de richting van de Zuidelijke Oceaan. Hierdoor draaiden de takken in elkaar in de richting van het noorden, om zo min mogelijk weerstand te bieden aan de harde wind vanuit het zuiden.
[full_width][/full_width]

23. Yellowstonecaldera, Verenigde Staten. Dit is een onder de oppervlakte liggende complexe vulkaan, die ongeveer om de 600.000 jaar volledig uitbarst. Ah, dat duurt nog een tijdje, zul je denken, maar de laatste eruptie is alweer zo’n 640.000 jaar geleden. Een nieuwe uitbarsting mag wat ons betreft nog wel even uitblijven, want wanneer dit gebeurt zal er mogelijk een nieuwe ijstijd volgen als gevolg van de grote hoeveelheid stof die vrijkomt. Yikes!
[full_width][/full_width]

Wat ís de natuur in haar puurste vorm toch mooi! Bekijk hier 10 prachtige natuurgebieden die nog onaangetast zijn door de mens:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bucket list: 23 x de meest surrealistische plekken ter wereld
Sluiten