Josca
Josca Entertainment 17/06/2016

Bucket list: 24 plekken die elke Harry Potter fan bezocht móet hebben

Van de echte filmlocaties tot de meest geweldige themaparken en de studiotour in Londen: dit zijn de meest geweldige plekken die eens bezocht móet hebben als je van Harry Potter houdt.

1. Black Park Country Park, Slough, Engeland.
Deze locatie zou je misschien willen bezoeken in het pikkedonker, want Black Park is namelijk de locatie geweest voor het Verboden Bos. Gelukkig kun je hier geen real-life versie vinden van Aragog, al zouden we er geen nee tegen zeggen om eens een eenhoorn te ontmoeten.

2. The Wizarding World of Harry Potter, Orlando, Florida.
We wilden dat we al deze themaparken bijlangs konden gaan. Bezoek de Wegisweg, Zweinsveld, talloze andere plekken en drink een heerlijk glas boterbier. Er staat tevens een geweldige replica van Zweinstein.

3. Millennium Bridge, Londen, Engeland.
Niet per se een klassieker voor Harry Potter, maar deze brug werd in Harry Potter en de Halfbloed Prins volledig verwoest door de Dooddoeners. We weten zeker dat die scène je nog bijstaat.

4. Warner Bros. Studio Tour, Londen, Engeland.
Een absolute aanrader voor de echte Harry Potter-fans. Je kunt hier over verschillende sets lopen, maar ook allerlei attributen en kledingstukken bewonderen die gebruikt zijn in de films. Aan het eind kun je zelfs nog de maquette bekijken van Zweinstein die tevens gebruikt is voor de kasteelshots voor de film. Natuurlijk breng je na afloop een bezoekje aan de souvenirwinkel om zelf nog even een toverstok van je favoriete Harry Potter-personage op de kop te tikken.

5. The Elephant House, Edinburgh, Schotland.
J.K. Rowling begon met het schrijven van de Harry Potter-serie toen ze een alleenstaande moeder was die het financieel niet zo heel gemakkelijk had. Ze bracht veel van haar tijd door in de achterste kamer van het koffiehuis ‘The Elephant House’ in het hartje van Edinburgh, waar ze voornamelijk aan haar boeken schreef. Harry Potter-fans hebben lieve en grappige berichtjes achtergelaten over de muren van de toiletten en als je er binnen stapt, voel je meteen de connectie met Harry Potter en J.K. Rowling vanwege de sfeer. Het koffiehuis is dan ook omgedoopt tot de ‘Birthplace of Harry Potter’.

6. The Wizarding World of Harry Potter, Hollywood, Californië.
Yes, Universal Studios besloot er nóg eentje in Amerika te beginnen! Deze is pas geopend en hier vind je soortgelijke dingen als in de versie in Florida. NSMBL’s Laura bracht hier een bezoekje aan, binnenkort meer hierover!

7. The Jacobite, Lancashire, Schotland.
The Jacobite is een stoomtrein die reist vanaf Fort William tot Mallaig in Schotland. Met een geweldig uitzicht over de Schotse heuvels, kun je je hier voorstellen hoe het zou zijn om een ritje te maken in de Zweinstein Express, deze gaat namelijk over dezelfde brug.

8. Whimsic Alley, Los Angeles, Californië.
Whimsic Alley is een winkeltje in LA waar je enorm veel Harry Potter-gerelateerde cadeaus en gadgets kan kopen. Er zit ook een cafetaria dat wederom compleet aan Harry Potter gewijd is.

9. King’s Cross, Londen, Engeland.
De plek om naar perron 9 3/4 te gaan om de Zweinstein Express in te kunnen stappen, bestaat echt en is aangelegd bij station King’s Cross. Jammer genoeg lijkt het alsof de muur wederom behekst is (Dobby, is that you?) en het nog niemand gelukt is om er daadwerkelijk door te gaan.

10. Alnwick Castle, Alnwick, Engeland.
Op het terrein van dit kasteel werd de eerste vliegles van de eerstejaars gefilmd. Dit kasteel werd gebouwd in het jaar 1100(!). Andere shots uit deze scène die buiten zijn gefilmd, waren bij Lacock Abbey, Christ Church, Oxford University en Durham Cathedral.

11. Christ Church, Oxford, Engeland.
Sommige scènes in de Harry Potter-films bevatten beelden die gefilmd zijn van Christ Church. Het interieur werd hiervoor ook gebruikt, wat tevens de Grote Zaal bevatte. Deze kun je overigens ook bezoeken bij de Harry Potter studiotour in Londen.

12. Wynott’s Wands, Salem, Massachusetts.
Dit winkeltje is niet per se een replica van Olivander’s, maar zeker een geweldig alternatief om te bezoeken als je eens in de buurt bent. Voornamelijk voor toverstokken is dit de plek waar je geweest moet zijn als Harry Potter-fan.

13. The London Zoo, Londen, Engeland.
De allereerste film bevatte de befaamde scène waarin Harry ongemerkt het glas van een slangenhok laat verdwijnen in de Londense dierentuin: hier is geen set voor gebouwd, maar dit is gewoon opgenomen in The London Zoo.

14. Leadenhall Market, Londen, Engeland.
Deze plek is de inspiratie geweest voor de Wegisweg uit de series. In deze straat vind je ook de voorkant van de plek die Hagrid en Harry gebruikten als doorgang van de dreuzelwereld naar de tovenaarswereld: de Lekke Ketel.

15. Harrow Hall, Londen, Engeland.
De kamer waarin professor Banning de spreuk Wingardium Leviosa probeerde te leren aan zijn leerlingen (alleen Hermelien slaagde hier meteen in), is te bezichtigen in Harrow Hall.

16. Bodleian Library, Oxford, Engeland.
De Bodleian Library dat onderdeel uitmaakt van de universiteit van Oxford is als locatie gebruikt voor de bibliotheek in de Harry Potter-films. Misschien in het echt nog wel indrukwekkender dan op beeld.

17. The Wizarding World of Harry Potter, Osaka, Japan.
Universal Studios in Japan heeft het ook, uiteraard! Hier bevindt zich ook het Zwarte Meer, Zweinsveld en speciale attracties als een achtbaan, uiteraard geheel in Harry Potter-stijl.

18. Georgian House Hotel, Londen, Engeland.
Dit hotel heeft hotelkamers ter beschikking gesteld die compleet in Harry Potter-stijl zijn ingericht. De kamers bevatten toverboeken, ketels en andere tovenaarsbenodigdheden.

19. Quidditch World Cup, Columbia, South Carolina.
Het zat eraan te komen, maar Zwerkbal is een echte sport geworden, inclusief toernooi waar spelers en fans naartoe kunnen gaan. Jammer genoeg kan deze sport niet worden uitgeoefend op bezemstelen, maar toch, het heeft iets magisch.

20. Goathland Station, Goathland, Engeland.
Goathland Station dient als het station voor de Zweinstein Express in Zweinsveld, die voor meerdere films gebruikt werd, waaronder de iconische scène waarin Hagrid Harry, Hermelien en Ron uitzwaait.

21. Balmoral Hotel, Edinburgh, Schotland.
Nee, hier is geen scène gefilmd voor Harry Potter. J.K. Rowling heeft hier namelijk haar laatste boek afgemaakt, in de grootste kamer van het hotel. Ter ere van haar is daar nu een uil op de deur geplaatst.

22. Czocha Castle, Czocha, Polen.
Die Zweinsteinbrief gaat hoogstwaarschijnlijk niet meer komen, maar in Polen is het mogelijk om zelf mee te spelen in een magisch Harry Potter-verhaal. In Czocha Castle kun je deelnemen aan de College of Wizardry. Je kunt hier toverlessen volgen inclusief professors en de accommodaties waar je overnacht lijken precies op die uit de Harry Potter-films.

23. Lacock Abbey, Wiltshire, Engeland.
Deze plek heeft die typerende gewelven die zo herkenbaar zijn aan Zweinstein en werd dan ook voor meerdere scènes gebruikt in Harry Potter en de Geheime Kamer en Harry Potter en de Halfbloed Prins.

24. Ligusterlaan 4 in Klein Zanikem, (echt 12 Picket Post Close in Martins Heron), Berkshire, Engeland.
De scènes in het huis van Harry’s oom en tante werden allereerst in een echt huis opgenomen, maar later hadden ze nog meer shots nodig en kon het huis niet weer gebruikt worden. Hiervoor moest dus een compleet nieuw huis gebouwd worden.

Misschien iets voor volgend jaar? Je kunt Valentijnsdag vieren op Zweinstein:

Reageer op artikel:
Bucket list: 24 plekken die elke Harry Potter fan bezocht móet hebben
Sluiten