Josca
Josca Love & Life 26 mrt 2017

Deze 15 bijzondere dierencafés moet je als dierenfan ooit bezocht hebben

Inmiddels neemt het fenomeen dierencafés de hele wereld over. Nu in Nederland ook een aantal kattencafés haar deuren geopend heeft, kunnen we het al iets dichter bij huis opzoeken. Echter zijn er nog veel meer van dit soort cafés verspreid over de wereld en niet alleen met katten…

Van knuffelen met egels tot het aaien van uilen: als je een reis aan het plannen bent en je komt toevallig in de steden van dit lijstje, dan zijn dit alvast een aantal items voor op je to-do lijst.

1. WTF (We’re The Furballs), Singapore.
Hondjes, hondjes, overal hondjes! En het is maar goed dat ze zo van aandacht houden, want ze zijn té schattig om niet even te aaien.

2. Café Katzentempel, München, Duitsland.
Van de taartjes op het Instagram-account van dit kattencafé worden we best blij. Smoothies, veganistisch en vegetarisch eten komen ook uit deze keuken! En je kunt hier allemaal van genieten onder gezelschap van de liefste katten.


3. Pups & Cups Dog Cafe, Manila, Filipijnen.
Lieve hondjes? Check! Kopje koffie? Check! Knuffels mét hondjes tijdens het drinken van je koffie? Dubbel check!

4. Harry Hedgehog Cafe, Tokio, Japan.
Pas geopend en nu al geweldig in trek onder Japanners en toeristen. Dit is het eerste egelcafé in de wereld.

5. Ms. Bunny, Tokio, Japan.
Dit café is tevens een dierenwinkel en is het huis van zowel konijntjes als egels. Hiernaast kun je je konijn ook naar het dierenhotel van Ms. Bunny brengen als je op vakantie bent.

6. Neko Cafe, Turijn, Italië.
Voor €12 kun je hier een drankje bestellen inclusief knuffels met kittens. De katten zijn geadopteerd van een nabij dierenasiel en de gerechten die ze hier serveren zijn compleet biologisch. Daarnaast kun je hier ook terecht voor vegetarisch en veganistisch eten.


7. Bau House Dog Cafe, Seoul, Zuid-Korea.
De hondjes in dit café zijn er werkelijk in alle soorten en maten en staan klaar om je op te peppen na een lange dag. In ruil voor wat aaitjes en geknuffel natuurlijk.


8. True Love Husky Cafe, Bangkok, Thailand.
Ja, er bestaat ook een apart café voor deze prachtige dieren! Dit café vol Siberische husky’s is te vinden in Thailand.


9. Lady Dinah’s Cat Emporium, Londen, Verenigd Koninkrijk.
Dit kattencafé is opgestart door middel van crowdfunding, die maar liefst 100.000 pond opbracht (zo’n 125.000 euro). Je kunt hier een kopje warme thee drinken, omringd door elf lieve katten.


10. La Gatoteca, Madrid, Spanje.
Dit café is opgericht om dakloze katten een nieuw huisje en hun verdiende liefde te geven. Elke cent die (bijvoorbeeld) een kopje koffie opbrengt, wordt geïnvesteerd in het opvangen van andere dakloze katjes. Ze zijn allemaal te adopteren.


11. Cat Town Cafe and Adoption Center, Oakland, Californië.
Cat Town is het eerste kattencafé in de Verenigde Staten en het leukste is dat al deze katten te adopteren zijn! Ze hebben zo al meer dan 400 katjes een nieuw huis kunnen geven.


12. KitTea, San Francisco, Californië.
Ach, wat maakt het ook uit, van kattencafés krijgen we nooit genoeg. Ook bij dit kattencafé wordt voor elke kat een nieuw thuis gezocht. Je kunt er hiernaast zelfs een lidmaatschap krijgen en yogalessen volgen.


13. Akiba Fukurou Owl Cafe, Tokio, Japan.
Fan van uilen? Dan is dit café echt iets voor jou! Naast deze prachtige vogels bekijken, is het ook mogelijk om er eentje vast te houden.


14. Dog Cafe Perpet, Seoul, Zuid-Korea.
Niet alleen kun je hier knuffelen met puppy’s, maar dient het ook als huisdierenhotel én winkel met allerlei spulletjes voor je eigen hond.


15. Purringtons Cat Lounge, Portland, Oregon.
Met een kattencafé komt tegenwoordig vaak nog iets beters dan de mogelijkheid om met ze te knuffelen, want ze zijn ook te adopteren, ook in deze Cat Lounge in Portland.


NSMBL nam een kijkje in kattencafé Kopjes

Reageer op artikel:
Deze 15 bijzondere dierencafés moet je als dierenfan ooit bezocht hebben
Sluiten