10 bucketlist goals die je voor je dertigste wilt behalen

Dingen van je bucketlist afstrepen, zou topprioriteit moeten zijn als twentysomething. Je kunt nu niet groot genoeg dromen  – the sky is the limit – en kunt alle kanten nog op zonder dat je voor de rest van je leven aan die keuze vastzit. Heerlijk! Dat is dan ook meteen de reden dat je een deel van jouw bucketlist voor je dertigste moet afronden.

1. Bezoek elke week een nieuwe stad

Hoe goed ken jij Nederland? Ontdek de mooiste steden. Tips: Groningen, Maastricht, Nijmegen, Haarlem. Heb je genoeg van Nederland gezien, dan zoek je de leukste steden over de grens. Van Praag en Boedapest tot Lissabon en Marrakech. Ga op reis.

Wonen in Lissabon

2. Ga naar de opname van een televisieshow

In één van je favoriete shows zitten als publiek is super leuk. Plus je ziet veel meer dan je op televisie ziet: wat er misgaat, hoe de presentator omgaat met het publiek, wat er achter de schermen gebeurt. En misschien kun je nog wel een gesprekje aanknopen met jouw favoriete BN’er!

3. Woon in een andere stad voor een deel van het jaar

Ga je al hyperventileren bij het idee? Zeker doen dan. Nu kan het nog: grote kans dat je nog geen hypotheek en kinderen hebt en misschien ook nog wel geen vaste baan of partner. En: je kunt altijd terug.

4. Verander van haarcoupe zonder het iemand te vertellen

Je haar groeit gewoon weer aan, echt waar.

5. Reis alleen

Je ziet het steeds meer mensen doen: in je uppie een reis maken. Backpack om en gaan! Vooral Azië leent zich hier perfect voor, van Sri Lanka tot Vietnam en Thailand. En nee, je hoeft echt niet terug te komen als een compleet ander persoon.

6. Eet een toetje als ontbijt

Gewoon, omdat het kan.

7. Doe iets waar je al minstens een jaar bang voor bent

Skydiven, om opslag vragen, je haar knippen, een verre reis maken…

8. Probeer iets wat je nog nooit hebt geproefd

En kies vooral iets waar je nogal sceptisch over bent. Waarschijnlijk smaakt het gewoon naar iets wat je al kent en lekker vindt.

9. Test één van je wilde seksuele fantasieën

Heb je inspiratie nodig? Het enige wat we hoeven te zeggen: 50 shades of grey.

10. Probeer een hele goede fles wijn

Het is tijd om jezelf te verwennen. Zodra je ook maar iets te vieren hebt, koop jij die lekkere, dure wijn voor jezelf.

Reageer op artikel:
10 bucketlist goals die je voor je dertigste wilt behalen
Sluiten