Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 11 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Met deze tips krijg je binnen een maand een plattere buik

Is een platte buik iets wat bovenaan je bucketlist staat? Daar moet je vaak aardig wat doen. Toch kan je binnen een maandje zeker al resultaten zien met de volgende tips.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen

Voor veel mensen is de buik een probleempje. Dat extra rolletje vet om je buik is iets waar je misschien graag vanaf wilt, maar dat gaat helaas niet zo makkelijk.

Buikvet verliezen doe je voornamelijk door heel gezond te eten. Suiker is namelijk de oorzaak van buikvet. Elke dag een uur (bij wijze van natuurlijk) buikspieroefeningen doen, betekent niet per se dat je minder vet op je buik krijgt. Sport je veel in combinatie met gezond eten zonder suiker? Dan boek je snel vooruitgang.

Toch kan er veel veranderen, ook in een maandje. Natuurlijk kan je jezelf niet volledig transformeren en tien kilo afvallen in een maand, maar je kan wel de toon zetten voor jouw persoonlijke en vooral gezonde reis om je ideale gewicht te bereiken.

We zouden het heel graag willen, maar het is niet mogelijk om specifiek af te vallen op je buik. Je lichaam bepaalt waar je afvalt (joepie, genen) en daar kan je helaas niks aan doen. Toch legt personal trainer Jim White ons graag uit hoe we buikvet kunnen verliezen in dertig dagen.

Buikvet verliezen

Volgens Jim is het mogelijk om tussen de 0,2 en één kilo af te vallen per week. Dat zou dus betekenen dat je binnen een maand vier kilo kwijt kan raken. Aangezien een halve kilo ongeveer gelijk staat aan 3500 calorieën, zou je dan zo’n 500 extra calorieën per dag moeten verbranden.

Naast gezond eten en veel bewegen, is slaap ook essentieel als je wil afvallen. Streef voor minimaal zeven uur slaap per nacht. Op die manier rust je lichaam uit en kan je er de volgende dag weer tegenaan.

Daarnaast zorgt teveel stress hebben er ook voor dat je meer ongezond eten wil. Zorg ervoor dat je probeert om je stresslevel dus ook laag te houden.

Jim vertelt dat het ook mogelijk is om smaller te worden in omvang in een maand tijd. Hij zegt: “Just in my own 15 years of experience in working with patients, I have seen some lose up to five to 10 inches in a month from losing four to eight pounds.” Maar goed, dat zijn extreme gevallen en zulke resultaten moet je niet verwachten na slechts vier weken.

Resultaten behalen in dertig dagen

Om daadwerkelijke resultaten te zien binnen een maand moet je wel echt gedisciplineerd zijn. Jim raadt bijvoorbeeld aan om drie tot vijf dagen per week cardio te doen voor zo’n dertig tot zestig minuten.

Het gaat erom dat je dagelijks 500 calorieën verbrandt. Dit kan je dus doen door sporten, maar ook door zo nu en dan calorie-arm te eten en iets vaker de fiets of benenwagen te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Je hoeft je leven natuurlijk niet volledig om te gooien.

Daarnaast raadt de personal trainer aan om twee tot vijf dagen krachttraining te doen. Dit verbrandt namelijk calorieën, maar het helpt ook om meer spieren op te bouwen.

Meer tips

Als je wil afvallen dan is het natuurlijk belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt. Jim zou aanraden om dagelijks zo’n 500 calorieën minder te eten dan je energieverbruik. Dat getal is gebaseerd op factoren zoals leeftijd, lengte, geslacht en hoeveelheid beweging.

Zorg er in ieder geval voor dat je boven de 1200 calorieën blijft, anders wordt het ongezond en dat heeft natuurlijk alleen maar negatieve effecten. Het moet wel gezond blijven.

Iedereen is anders en het is mega belangrijk dat je op een gezonde manier afvalt en om de goede redenen. Misschien doe je er langer over om resultaten te zien dan een maand en dat is ook helemaal goed.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Met deze 5 fitness-apps wordt sporten een stuk minder vervelend

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze tips krijg je binnen een maand een plattere buik
Sluiten