Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 3 apr 2016

Busted: deze fouten worden het meest gemaakt bij het blenden van make-up

Daarom zetten we hier voor je op een rijtje wat je vooral níét moet doen bij het blenden van je make-up – de rest laten we aan jou. Aan welke van deze veelgemaakte fouten maak jij je schuldig?

Je gebruikt geen primer
Op een vettige huid wordt alles wat je opbrengt als snel vlekkerig of het gaat ‘trekken’. Je voorkomt dit door een primer te gebruiken voordat je foundation aanbrengt. Als je met kleuren aan de slag gaat is het ook verstandig om de huid na de primer voor te bereiden met een doorzichtig poeder, zodat de kleuren beter blenden.

De verlichting is niet helder genoeg
Voor het beste resultaat gebruik je natuurlijk daglicht of een daglichtlamp in combinatie met een gloeilamp van 60 watt of meer. Daglicht is de meest ‘eerlijke’ vorm van licht en toont iedere plekje dat geblend moet worden.

Je brengt niet overal foundation aan
Met contouren breng je echt een full face of make-up aan. Dat betekent ook foundation op je oogleden, kaaklijn en haargrens. Ja, echt.

Je hanteert je blender op een verkeerde manier
Blend je foundation met een deppende beweging, zodat het zich goed vermengt met de huid en er niet als een laagje bovenop ligt. Breng vervolgens je contour en highlighter aan en blend dit ook met dezelfde spons op dezelfde manier met de foundation.

Je gebruikt geen schone kwast of spons
Het maakt het blenden niet alleen gemakkelijker, je brengt zo ook niet per ongeluk oude make-up aan op de plek die je wil blenden.

Je gebruikt een verkeerde kwast voor je blush
Voor het aanbrengen van blush kun je het beste een hoekige kwast gebruiken. Dip deze in de blush met een cirkelvormige beweging en zorg er voor dat je overtollig poeder afklopt. Breng de blush aan op je jukbeenderen met kleine vegen en blend dit. Je kunt beter licht beginnen en later meer aanbrengen.

Toch blijft contouring een heftige make-up look voor het dagelijks leven, ook als je het goed kunt. Een natuurlijker alternatief hiervoor is om alleen een mooie blush te gebruiken. Wat vind jij, kan contouring dagelijks of liever niet?

Heb je contouring toch nog niet helemaal onder de knie? Misschien lukt het je wel met deze handige tip:

Reageer op artikel:
Busted: deze fouten worden het meest gemaakt bij het blenden van make-up
Sluiten