Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 4 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Calvin Klein staat het hele jaar stil bij Pride met een speciale LGBTQ+ campagne

Juni is LGBTQ+ Pride Month. Dit jaar besteedt Calvin Klein niet een maand, maar het héle jaar aan Pride. Ze staan stil bij zelfliefde en identiteiten over het hele genderspectrum met de campagne #PROUDINMYCALVINS. Speciaal voor deze campagne geven ze een kijkje in de wereld van de LGBTQ+ community in de vorm van negen talenten.

De Pride-campagne van Calvin Klein is op 14 mei wereldwijd live gegaan en zal het hele jaar te zien zijn.

#PROUDINMYCALVINS Pride-campagne

Elk talent in de campagne is gekozen vanwege hun bewonderingswaardige en unieke verhaal. Calvin Klein wil hiermee uitdrukken hoe authentiek ieder mens op de wereld is en mag zijn. Alle talenten hebben een uniek verhaal en vechten ervoor om zich gehoord en geaccepteerd te voelen. “It encourages unfiltered self-expression and embracing each person’s interests, quirks, passions, personalities, flaws, beauty, sexuality, gender, and pride.”

Het doel van fotograaf Ryan McGinley is om eerlijk en echt beeldmateriaal te ontwikkelen waar de kracht, puurheid en kwetsbaarheid van de mens in terug te zien is. Dit project is misschien wel zijn meest waardevolle item waar hij ooit aan gewerkt heeft. Speciaal daarom lichten wij drie talenten uit deze prachtige campagne uit.

1. Jari Jones

Jari Jones is een Amerikaans transgender model, actrice en activist. Ze woont in New York en is 28 jaar. Jari zet zich in voor de bescherming en representatie van transgenders en queer van kleur in zowel mode als theater.

In 2019 was Jari de eerste, zwarte transgender producent die werd erkend op het Filmfestival van Cannes. Daarnaast was ze al verschillende keren te zien in Nylon, The New York Times, Essence, Teen Vogue, PAPER en Vogue. Nu schittert ze in de Pride-campagne van Calvin Klein. #PROUDINMYCALVINS

calvin klein pride
Jari Jones voor Calvin Klein

2. Mina Gerges

Mina Gerges is een Egyptisch model en acteur van 24 jaar. Hij zet zich in voor het herdefiniëren van traditionele mannelijke schoonheidsnormen door gedurfde zelfexpressie, genderfluïditeit en pleiten voor positiviteit van het lichaam.

Mina groeide op in Egypte, waar het illegaal is om homo te zijn. Hij gebruikt zijn stem daarom om fel te pleiten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de LGBT-gemeenschap in het Midden-Oosten. Mina vertelt zijn verhaal in een video voor de Calvin Klein Pride-campagne. #PROUDINMYCALVINS

3. Ama Elsesser

Ama Elsesser is een jong, opkomend queer model van nog maar twintig jaar. Ze is niet alleen model, maar ook actrice en activist en woont in Los Angeles. Vorig jaar verscheen Ama in het regiedebuut van Jonah Hills: Mid90s.

Ook heeft ze gewerkt met verschillende, grote modemerken en voor editorials als model. Inmiddels staat ze onder contract bij IMG models. En het blijkt in de familie te zitten, want broer Sage en zus Paloma zijn ook activisten en modellen. Ama schittert nu in de campagne van Calvin Klein. #PROUDINMYCALVINS

4. Reece King

Reece King is een Engels model, designer en social media personality. Reece is biseksueel en staat bekend om zijn unieke looks en stijl. Hij heeft inmiddels meer dan 500k volgers op Instagram en hij werkt met verschillende stichtingen die de LGBTQ+ community steunen en lezingen geven.

Inmiddels heeft Reece gewerkt met bekende merken als Prada, GAP, Viktor & Rolf, Topman en Kurt Geiger. Ook schreef hij een eigen gedichtenboek ‘Belongs to Butterflies’ en gebruikt hij Instagram als platform om zich uit te spreken over self-care en self-love. Nu is hij te zien in de Pride-campagne van Calvin Klein. #PROUDINMYCALVINS

Reece King voor Calvin Klein

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Calvin Klein staat het hele jaar stil bij Pride met een speciale LGBTQ+ campagne
Sluiten