De campagne #ShareTheMicNow versterkt de stemmen van zwarte vrouwen

Grote kans dat je afgelopen week wel iets hebt meegekregen van de campagne #ShareTheMicNow. Allerlei celebrities verruilden hun Instagrampagina met zwarte vrouwen, om hun stemmen te laten horen.

In Nederland gaat de campagne woensdag 17 juni van start. Hier lees je alles wat je erover moet weten.

#ShareTheMicNow

De campagne is ontstaan in Amerika, als idee van Bozoma Saint John, Luvvie Ajayi Jones, Glennon Doyle en Stacey Bende. De hele campagne staat in teken van het versterken en het laten horen van de stemmen van zwarte vrouwen. “When the world listens to women, it listens to white women. For far too long, Black women’s voices have gone unheard, even though they’ve been using their voices loudly for centuries to enact change”, luidt de missie #ShareTheMicNow.

Vandaag de dag is het (helaas) meer dan nodig om een campagne als #ShareTheMicNow op te richten. De socialmediacampagne houdt in dat inspirerende zwarte vrouwen voor één dag ruilen met het Instagramaccount van witte vrouwen.

Amerikaanse versie

Op 10 juni vond de Amerikaanse editie van #ShareTheMicNow plaats. Meer dan honderd celebrities deden mee, zoals Kourtney Kardashian, Julia Robers, Gyneth Paltrow en Hillary Clinton. In totaal hadden deze celebrities bij elkaar een bereik van 300 miljoen volgers.

Nederland is aan de beurt

Nederland doet ook mee met #ShareTheMicNow. Woensdag 17 juni zullen verschillende grote namen hun account verlenen aan zwarte vrouwen. Deze vrouwen zullen hun stem laten horen en hun verhalen vertellen. Want dat deze inspirerende vrouwen een verhaal hebben dat gehoord moet worden, is een ding dat zeker is.

Laten we deze dag luisteren naar elkaar verhalen. We groeien alleen als we samen voor verbinding staan. Als je via Instagram zoekt op #ShareTheMicNowNL vind je een overzicht van de vrouwen die meedoen woensdag 17 juni.

Meer lezen over (anti-)racisme? Dit vind je misschien ook interessant:

Reageer op artikel:
De campagne #ShareTheMicNow versterkt de stemmen van zwarte vrouwen
Sluiten