Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 17 december 2019

Het Candy Cane kapsel is dé haarstijl voor de kerstdagen en neemt heel Instagram over

It’s beginning to look a lot like Christmas. En bij kerst hoort natuurlijk een nieuwe haarstijl. Laten wij nou de perfecte haartrend voor de komende feestdagen voor je hebben. We hebben het over Candy Cane haar en het lijkt zo erg op het snoepstokje dat je het bijna op wil eten.

De kerstperiode staat bol van zoetigheid en ander lekkers. De zoetigheid past ook perfect in je kapsel zodat je volledig in stijl naar je kerstdiner gaat. Tada, je kersthaar is ready.

Candy Cane Kapsel

Wat moeten we ons voorstellen bij een Candy Cane kapsel? Nou, de kleuren uit een Candy Cane snoepstokje zoals donkerrood en lichtere tinten zoals lila en babyroze. Omdat de kleuren vooral warme tinten hebben, doet dit veel goeds voor mensen met een blekere huid in de winter.

Declan Haworth, kleuren-expert van Salon Blue Tit, vertelt dat het Candy Cane kapsel lijkt op een blonde coupe waar rode lijnen doorheen zijn geweven. “In terms of your base, the look would be suited to pre-lightened or naturally blonde colour. If your hair isn’t already lightened, it would need to be in order to achieve this kind of result,” zegt Declan.

Waar moet je rekening mee houden?

Een ding waar je over na moet denken als je dit kapsel overweegt, is hoe lang je het kapsel kan behouden. In de modewereld zijn kapsels met felle tinten vaak maar tijdelijk omdat het er erg onnatuurlijk uitziet.

Als de kleuren van deze coupe vervagen, verandert je haar langzaam in een lichtroze look. Dit is dus wel iets wat je in gedachten moet houden als je dit kapsel wil. Aan de andere kant kan het ook juist een go zijn: met de kerstdagen Candy Cane en in januari een suikerspin?

Goede haarverzorging

Als je voor deze kleuren kiest tijdens de feestdagen is het belangrijk dat je haar in goede conditie is. Net als voor iedere drastische verandering voor je haar is het bij dit kapsel ook belangrijk om het goed te verzorgen. Kies voor een shampoo en conditioner die de kleur beschermt. Zo behoud je de kleuren van je coupe en kun je er langer mee doen. Daarnaast is droogshampoo natuurlijk je beste vriend.

Het is ook heel belangrijk om je haar niet met een gloeiend heet water te wassen. Een warme douche is natuurlijk heel fijn in deze wintermaanden, maar je haar is er niet heel erg blij mee.

Last but not least, zet die krultang in je haar voor een nog beter Candy Cane effect en je bent klaar om te shinen tijdens het kerstdiner.

Tyla

Reageer op artikel:
Het Candy Cane kapsel is dé haarstijl voor de kerstdagen en neemt heel Instagram over
Sluiten