Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Fashion 13 augustus 2020

Zien: de rental-only capsulecollectie Love Letter van Ganni en Levi’s

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Copenhagen Fashion Week met een plan zou komen waarbij de focus ligt op duurzaamheid. Met het plan willen ze de modeweek duurzamer maken dan ooit én duurzaamheidsontwikkelingen binnen de mode-industrie versnellen. Ganni heeft daar direct gehoor aan gegeven met hun Spring/Summer 2021-collectie. In samenwerking met Levi’s komen ze met een capsulecollectie die alleen te huur is.

Op 10 augustus werd de Love Letter-collectie getoond en wij kunnen maar één ding zeggen: hebben. Of nou ja, lenen.

Ganni x Levi’s capsulecollectie

Het Deense merk Ganni en het Amerikaanse denim-merk Levi’s hebben de handen ineen geslagen en komen met een exclusieve capsulecollectie die alleen te huur is. De collectie, Love Letter, is een driedelige denimcollectie.

De klassieke 501®-jeans hoort er natuurlijk bij, en verder bestaat de collectie uit een overhemd met knoopsluiting en een T-shirtjurk. Alle items zijn gemaakt van upcycled vintage Levi’s én hergebruikt denim. Duurzaam, dus.

De liefde voor denim

De samenwerking tussen de twee merken lijkt misschien verrassend, maar dat is het niet. Ze delen een liefde voor denim. “The beauty of good denim is it just gets better over time. This partnership is all about sharing that love for great denim and passing it on. We handpicked each pair of vintage 501®s with Levi’s for the project to upcycle and give them new life. It’s been such a special and personal process,” zegt Ditte Reffstrup, de creatieve director van Ganni.

Karyn Hillman, de chief product officer van Levi’s beschrijft de collectie als “a love letter to great denim” en denkt dat de collectie versterkt dat goede denim alleen maar beter wordt naarmate je het draagt. “Designed to be worn by many, owned by none.” Een denim “delen” is dus zo gek nog niet.

Exclusief verkrijgbaar

De Love Letter-collectie is verkrijgbaar op het rental platform van Ganni zelf, Ganni Repeat. De prijzen variëren van 55 dollar voor een week lang huur tot 145 dollar voor een maximale huurperiode van drie weken.

Niet alleen de collectie is duurzaam, je pakketje wordt ook duurzaam verpakt én het schoonmaakproces is “environmentally efficient.”

Reageer op artikel:
Zien: de rental-only capsulecollectie Love Letter van Ganni en Levi’s
Sluiten