Interview: de cast van ‘Captain Marvel’ en waarom je deze film moet zien

Vanaf vandaag is de film ‘Captain Marvel’ te zien in alle bioscopen, de eerste Marvel-film met een vrouw in de hoofdrol. Hier lees je waarom iedere vrouw deze film (met de fantastische Brie Larson in de hoofdrol) moet zien. Aan NSMBL de eer om de film als eerste te kijken en jou te vertellen wat we ervan vonden.

NSMBL was afgelopen week bij de première van ‘Captain Marvel’ en wij zijn super enthousiast over deze nieuwe Marvel-film. De vrouw staat centraal in deze film en dat is heel verfrissend. Ook als jij niet van superheldenfilms houdt, is ‘Captain Marvel’ het kijken waard. Natuurlijk is de film rijk aan fictieve personages en fantastische special effects, alles wat je verwacht van een Marvel-film. Maar het verhaal van hoofdpersoon Carol Danvers is zit ook boordevol humor en is best ontroerend.

Het verhaal van ‘Captain Marvel’

Carol Danvers is in het bezit van bijzondere superkrachten en is deel van een Starforce. Zij liet het leven op aarde achter om met de Starforce te strijden tegen de Skrulls. Toch heeft Carol veel vragen over haar verleden op aarde, waar zij zich niets meer van herinnert. Op bijzondere wijze belandt Danvers toch weer op aarde waar zij gaandeweg antwoorden krijgt op haar vragen uit het verleden. De film speelt zich af in de jaren ’90 en dat zie je duidelijk terug, er wordt ook veel muziek gebruikt uit de nineties. We like!

I ❤️ 90’s #TBT #CaptainMarvel

11.4k Likes, 96 Comments – Marvel Studios’ Captain Marvel (@captainmarvelofficial) on Instagram: “I ❤️ 90’s #TBT #CaptainMarvel”

Dat de film te zien is in IMax en 3D maakt het nóg beter. Na het zien van een film in IMax 3D willen wij bij NSMBL niets anders meer. Het is super realistisch en het lijkt alsof je er zelf bij bent, alsof we Brie Larson in levende lijve voor ons zagen. ‘Captain Marvel’ en 3D gaan hand in hand en dat maakt de film zo bijzonder.

Hoe denkt de cast erover

Na het zien van de film waren wij enorm benieuwd naar de mensen achter deze buitenaardse personages. Wij stelden onze vragen aan de cast en de antwoorden zijn verassend.

Brie Larson speelt de hoofdrol en heeft vooral veel geleerd van de film.
“Mijn karakter is half mens en half buitenaards, waardoor ze ook half volmaakt is en half ‘menselijk’ is en imperfecties heeft. Ik zie dat we vaak streven naar perfectie, maar door deze film zag ik in dat juíst de imperfecties onze kracht zijn. De rol van Carol was behoorlijk buiten mijn comfort zone. Ik vond haar zó cool. Ik dacht dat ik haar nooit goed zou kunnen spelen. Ik heb zoveel geleerd en zal deze rol altijd voor een stukje met me meedragen,” aldus Brie.

Marvel Studios’ Captain Marvel on Instagram: “Best scene partner best travel partner best press partner best partner! 💖 (via @brielarson)”

16.7k Likes, 179 Comments – Marvel Studios’ Captain Marvel (@captainmarvelofficial) on Instagram: “Best scene partner best travel partner best press partner best partner! 💖 (via @brielarson)”

Dat deze film rijk is aan women empowerment, bevestigt Lashana Lynch. Lashana vertolkt de rol van Maria Rambeau, alleenstaande moeder en beste vriendin van Carol. Daarnaast is Maria ook luchtmacht-piloot, ze werkt dus in een typische mannenwereld.
“De rol die ik vertolk representeert veel vrouwen van nu: moeders, vriendinnen en hardwerkende vrouwen. Wat ik zo inspirerend aan deze film vind is dat het duidelijk maakt dat jij je als vrouw nooit hoeft aan te passen om aan de ‘normen’ te voldoen,” aldus Lyshana.

I gotcha back like Maria, girl!

1,983 Likes, 35 Comments – Lashana Lynch (@lashanalynch) on Instagram: “I gotcha back like Maria, girl!”

‘Captain Marvel’ is geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck. Zij startten een movement met deze vrouwelijke superheldenfilm. Nu de toon is gezet volgen er volgens hen veel meer superheldenfilms met een vrouw in de hoofdrol. Wij hopen dat Marvel nog veel meer van deze films uitbrengt en kunnen niet wachten op de volgende. Tot die tijd genieten we van ‘Captain Marvel’ die vanaf vandaag in alle bioscopen te zien is in IMax en 3D.

Brie Larson reageert geniaal op troll die zegt dat ze meer moet lachen

Reageer op artikel:
Interview: de cast van ‘Captain Marvel’ en waarom je deze film moet zien
Sluiten