Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Entertainment 27 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom iedere vrouw de film ‘Captain Marvel’ moet zien

Ein-de-lijk! De eerste Marvel-film waarin een vrouwelijke superheld de hoofdrol speelt, is er.  De nieuwe bioscoopfilm ‘Captain Marvel’ is een film die iedere vrouw moet zien en wij vertellen je haarfijn waarom dat zo is.

Captain Marvel en women empowerment

Niet iedereen is te porren voor superheldenfilms en dat is natuurlijk helemaal oké. Toch is dat een ander verhaal bij ‘Captain Marvel’. Waarom? Omdat deze film symbool staat voor women empowerment en dat is natuurlijk een onderwerp waar we allemaal geïnteresseerd in zijn.

Captain Marvel

In een wereld die gedomineerd wordt door mannen, is het heel verfrissend om een film te kijken waarin een vrouw – met superkrachten- centraal staat. Ondanks dat we een heel eind zijn gekomen, doen vrouwen in veel landen nog steeds onder voor mannen. Soms is dit cultuurgebonden, soms hebben vrouwen simpelweg geen mogelijkheden om het leven te leiden dat ze willen.

Captain Marvel

International women’s day

Inmiddels ‘vieren’ we elk jaar op 8 maart International Women’s Day: een belangrijke dag waarop we de rechten van de vrouw vieren. Het is dan ook niet voor niets dat Captain Marvel twee dagen eerder in de bioscoop verschijnt. Dus plan die date met je vriendinnen voor een avondje geweid aan vrouwen (en een leuke film).

Hoofdrolspeler Brie Larson

Captain Marvel is dus een goed voorbeeld van women empowerment. De hoofdrol wordt gespeeld door Brie Larson, een feminist in hart en nieren. Brie was al lange tijd fan van de Marvel-serie en vond het een eer om de hoofdrol te mogen spelen. Het is voor haar de ultieme kans om feminisme te laten zien aan het brede publiek.

Captain Marvel

Maar niet alleen de hoofdrolspeler van Captain Marvel is een feminist. Ook achter de schermen hebben vrouwen een cruciale rol bij het maken van de film. Regisseur Anna Boden, scenarioschrijvers Geneva Robertson-Dworet, Nicole Perlman, Anna Waterhouse en Jac Schaeffer zijn hier slechts een paar voorbeelden van. Deze vrouwen hebben ook op Brie Larson een grote impact gehad tijdens het maken van de film. Zo voelde ze zich vanaf het begin volledig begrepen en erg op haar gemak. Iets dat niet altijd vanzelfsprekend is in de filmindustrie, die volgens haar gedomineerd wordt door mannen.

Een feministische film

Het zal je dus niet verbazen dat Captain Marvel een “big feminist movie” genoemd wordt. In een tijd waarin de rol van vrouwen in de maatschappij belangrijker is dan ooit, kunnen we niet wachten totdat deze film in de bioscoop draait.

Captain Marvel – Trailer (NL Ondertiteld) – Marvel NL

Kijk hier voor Tickets en info: https://disney.nl/films/captain-marvel Nu in de bioscoop! Captain Marvel is de nieuwe film in de MCU met in de hoofdrol Brie Larson als Carol Danvers/Captain Marvel en Samuel L. Jackson as Nick Fury. #Marvel #Captainmarvel #Captainmarveltrailer #trailer #marvelnl

Captain Marvel draait vanaf 6 maart in Nederland in de bioscoop.
Bekijk alle informatie over Captain Marvel hier.

Reageer op artikel:
Dit is waarom iedere vrouw de film ‘Captain Marvel’ moet zien
Sluiten