Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Oh shit – Carole Baskin verslaat Joe Exotic en krijgt Tiger King Park

De strijd tussen dierenrechtactiviste Carole Baskin en Joe Exotic stond centraal in de hitserie Tiger King. De Netflix-serie werd door iedereen in een week uitgekeken en verbaasde iedere kijker. Telkens weer vraag je je als kijker af of Carole ook niet een duister verleden verbergt. En is ze wel echt zo begaan met haar dieren als ze zegt?

De Netflix Original laat zien hoe Joe Exotic haar al jaren probeert aan te pakken, en hoe Baskin andersom een einde probeert te maken aan de misstanden in het dierenpark van Joe.

Tiger King

Tiger King eindigt met Joe Exotic in de gevangenis, maar een écht einde bleef uit. Tot nu. The New York Post heeft namelijk bekendgemaakt dat Carole Baskin na al die jaren eindelijk haar aartsvijand heeft verslagen. Na een jarenlange juridische strijd heeft Baskin het complete tijgerpark van de Tiger King in handen gekregen.

Een van de aanklachten in de slepende juridische strijd was dat Joe het logo van Big Cat Rescue heeft gekopieerd, de naam van het park van Baskin. Hierdoor moest hij in 2014 een miljoen dollar aan zijn rivaal betalen. Hij wist de dans toen ‘slim’ te ontspringen door zijn dierenpark snel op de naam van zijn moeder te zetten. Daardoor konden deurwaarders het Tiger King park niet in beslag nemen.

Joe Exotic raakt park kwijt aan Carole Baskin

Maar er is nieuws: want na zeven jaar is Joe zijn dierenpark toch echt kwijt. De rechter heeft geoordeeld dat het park alsnog aan Carole Baskin toebehoort. Nu Joe Exotic in de gevangenis zit, wordt het park echter bestierd door Jeff Lowe, die ook beroemd is geworden door de Netflix Original.

Die krijgt 120 dagen om alle dieren uit het park te halen en zelf te vertrekken. Afgelopen maand kwam zijn park nog in opspraak toen grote drommen fans de tijgers kwamen bekijken. Nu zal de investeerder dus een andere manier moeten zoeken om het succes van de Netflix-serie uit te melken.

NYP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oh shit – Carole Baskin verslaat Joe Exotic en krijgt Tiger King Park
Sluiten