Carpaccio gerechten waar jij gegarandeerd je vingers bij aflikt
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-gerechten-0.jpg)
Lieve carpaccio, jij bent het dunne plakje vlees dat iedereen maar al te graag naar binnen werkt. Het voorgerecht dat je niet kan laten staan. Iedereen houdt van je. Kan ook bijna niet anders met die Italiaanse afkomst. In de toekomst gaan we met z’n allen nog veel meer genieten, beloofd. Wij vonden namelijk de beste carpaccio gerechten voor elke gelegenheid.
De lekkerste carpaccio gerechten
Carpaccio is zowat iedereens favoriete voorgerecht (en hoofdgerecht. En toetje. Maar dat terzijde). Het wordt voornamelijk gegeten in restaurants, maar is eigenlijk makkelijk zelf in elkaar te flansen.
Zoek je een goed excuus om elke dag deze plakken rundvlees te eten maar dan toch elke keer nét iets anders (hoezo we eten hetzelfde als gisteren?!), dan zijn dit de gerechten die je deze week gaat bereiden. Je hoeft in ieder geval geen lading ingrediënten in huis te halen: voor veel van deze gerechten zijn dezelfde componenten nodig.
Maandag
We starten de week met een opwarmertje. Onze goede oude vriend zoals we hem kennen. Het is de basic bitch onder de carpaccio’s die restaurants je dikwijls voorschotelen. We hebben het over: de carpaccio met pesto. Eenvoudig en elegant.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-gerechten-01.jpg)
Dinsdag
Dit recept heeft geen uitleg nodig. Het is vrijwel hetzelfde als het vorige gerecht, alleen pleur je het nu op een broodje of een stuk volkoren brood. Een topper voor lunch.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-gerechten-02.jpg)
Woensdag
Weer een lunch-optie: deze tosti carpaccio. 1 + 1 = goud. Stop het in je mond, nu.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-gerechten-03.png)
Donderdag
Oké, even tijd voor wat anders: zalm carpaccio. Hetzelfde idee, maar dan met gerookte zalm als basis. Geen zin in steeds maar dat vlees? Eigenlijk kunnen alle recepten in dit artikel makkelijk vervangen worden door deze vissoort.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-gerechten-04.png)
Vrijdag
Vrijdag komen er mensen langs en ja hoor, jij moet weer voor de hapjes zorgen. Pressure. is. on. Met deze kleine carpaccio snacks steel je de show zonder dat je er bloed, zweet en emmers tranen in stopt.
Qua ingrediënten kan je gewoon hetzelfde gebruiken als de rest van de dagen. Houd je die kostenpot ook lekker laag.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-recepten-05.jpg)
Zaterdag
Pasta-time! Het is niet het eerste gerecht waar je aan denkt wanneer je zin hebt in carpaccio, maar het is wat diverser dan de vorige gerechten. Voeg carpaccio en een lading groente toe aan je pasta en je likt je vingers nog net niet af. Of wel.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-recepten-07.jpg)
Zondag
We eindigen met een knallerrr. Heb je nog nooit wraps met deze heerlijke lap vlees erin gegeten? Jammer voor jou, want je hebt écht wat gemist.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fcarpaccio-recepten-06.jpg)