Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 27 jan 2019

Carrierèswitch op de planning? Houd dan deze tips in gedachten

Zit jij niet helemaal op je plek op je werk? Dan is het misschien wel tijd voor een verandering in je carrière. Houd wel even de volgende puntjes in gedachten, dat is wel zo handig.

Tips bij het starten van een nieuwe carrière

Soms kom je op een punt dat je iets nieuws wil in je leven. Je haalt niet echt voldoening uit je werk dus is het tijd voor een nieuw avontuur. Heel stoer van je als je deze stap zet, maar denk wel even goed na over de volgende punten voordat je dit doet.

1. Een nieuwe start

Ga je voor een nieuwe carrière? Dat betekent dat er nog een heel avontuur op je te wachten staat. Niet alleen nieuwe werkzaamheden staan op de planning, maar je krijgt ook nieuwe collega’s. Je leert dus sowieso nieuwe mensen kennen en dat is natuurlijk onwijs gezellig. Het schijnt zelfs goed te zijn voor de werksfeer als je zo nu en dan lekker aan het klagen bent met je collega’s. Het wordt weer een heel nieuw leerproces, dus laat het lekker over je heen komen.

2. Leer jezelf beter kennen

Als je wil beginnen aan een andere baan, moet je goed nagaan wat bij je past. Kijk naar je persoonlijke doelen en naar wat je nog kan ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld testen maken om te kijken wat bij jouw interesses aansluit. Misschien sla je wel een hele nieuwe weg in als bouwvakker, you never know.

3. Wees zeker van je keuze

Maak niet zomaar een impulsieve keuze door bij je huidige werk weg te gaan. Als het daar niet bevalt, kan je dat beter eerst bespreekbaar maken. Als er in de maanden daarna nog geen progressie te zien is, is het tijd om te gaan. Dan staat er vast iets nieuws op je te wachten.

4. Lekker bezig

Het is natuurlijk retespannend om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Grote kans dat je aan je eigen kwaliteiten begint te twijfelen, terwijl dit helemaal niet nodig is. Het is mega stoer van je als je deze stap zet. Deze keuze maak je voor jezelf, dus je mag best trots zijn. Geef jezelf dus even een schouderklopje, want dat heb je verdiend.

Ga jij deze toffe stap zetten? Good for you. Als je al deze punten af bent gegaan, ben je er helemaal klaar voor.

Doei lange werkweek – niks doen maakt je productiever

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Carrierèswitch op de planning? Houd dan deze tips in gedachten
Sluiten