Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 18 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze carrièrelessen leerden we van de Friends personages en zijn belangrijk om te onthouden

Alhoewel we ons tijdens het kijken van Friends vooral focusten op de romantische relaties van de zes personages en de grappige verhaallijnen, zijn er, als we terugdenken aan de tien seizoenen, ook een hoop carrièrelessen uit te halen.

Deze lessen leerde je (onbewust) van de Friends personages en kun je meenemen in je eigen carrière.

Rachel: Wees ambitieus en leg de lat hoog

Het is zonder twijfel Rachels carrière die het meest is geëvolueerd tijdens de show. Ze begon als een verwend kind van rijke ouders die nog nooit een dag in haar leven had gewerkt. Toen haar ouders niets meer wilden betalen, ging ze als serveerster werken bij Central Perk.

Daar besloot ze dat ze grotere dromen had in de modewereld en vanaf dat moment greep ze alle kansen aan die op haar pad kwamen. Uiteindelijk wist ze het tot executive bij Ralph Lauren te schoppen.

Phoebe: Het leven draait niet alleen om werk

Phoebe werkte als masseuse, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat ze comfortabel kon leven en tijd had voor haar passie: gitaar spelen en – geniale – liedjes schrijven. Ze leerde ons dat er meer in het leven is dan aan je carrière denken. Tijd voor je vrienden maken en het zijn van een goede zus en tante is net zo belangrijk en gaf haar meer voldoening dan wat dan ook.

Joey: Geef niet op

De carrière van Joey in Friends was een beetje een achtbaanrit, waar we één ding van kunnen leren. Als je van je passie je werk wil maken, moet je niet opgeven. Of je nou een rol als Dr. Drake Ramoray bemachtigt of de kont double van Al Pacino mag zijn. En ook als jouw complete scene uit Law & Order wordt geknipt is het belangrijk om door te zetten.

Monica: Omarm je sterke eigenschappen

Monica is iemand die van kleins af aan haar roeping heeft gevonden. Ze mag haar vrienden dan een beetje op de zenuwen werken met haar netheid en oog voor detail, het zijn deze eigenschappen die haar helpen een succesvolle chef-kok te worden. Alhoewel ze talent heeft, streefde ze er altijd naar de beste versie van zichzelf te worden.

Chandler: Het is niet normaal om je baan te haten

Dat het nooit te laat is om een carrièreswitch te maken, leert Chandler ons in Friends. Pas in seizoen 9 neemt hij ontslag als hij erachter komt dat het niet normaal is om je baan te haten. Plezier in je werk hebben is belangrijker dan een goed salaris, je bent er namelijk meer dan thuis.

Ross: Houd werk en privé gescheiden

Net als zijn zus, wist Ross al vroeg in het leven waar zijn interesses lagen. Helaas was hij niet zo goed in zijn werk- en privéleven gescheiden houden. Zijn meest opvallende carrièrefouten zijn dan ook betrapt worden met Rachel in het museum, daten met een collega en, erger nog, daten met een student.

Maar de belangrijkste les die we van Ross kunnen leren is toch wel dat je nooit moet schreeuwen tegen je baas omdat je broodje uit de koelkast is verdwenen…

Vooruit dan maar, dat wordt Friends nog een keer kijken op Netflix om alle lessen eruit te pikken.

Fan van Friends? Deze feitjes zou iedere fan moeten kennen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze carrièrelessen leerden we van de Friends personages en zijn belangrijk om te onthouden
Sluiten