Waarom een carrièreswitch tegenwoordig heel normaal is

Denk jij na over een carrièreswitch of weet je niet goed wat je wil? Je bent niet de enige. We leven in een wereld waarin de keuze nou eenmaal héél groot is. En dat is leuk, maar soms ook verwarrend.

Carrièreswitch

Op je vijftiende moet je al een keuze maken voor een vakkenpakket, op de achttiende voor een studie en vaak nog vóór je vijfentwintigste voor een baan. Maar wat als je iets hebt gekozen waar je totáál niet meer achter staat? No worries girl, een carrièreswitch is zo erg nog niet. Bovendien ben je niet de enige, vele celebrities gingen je voor.

Celebrities die een carrièreswitch maakten

Er zijn een aantal celebrities die – heel succesvol – een carrièreswtich hebben gemaakt. Neem bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger. Deze beste man was eerst succesvol bodybuilder en werd daarna een wereldberoemde acteur. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij op 56-jarige leeftijd ook nog even gouverneur van Californië. What’s next, Arnie?

It was fantastic to sit down for @menshealthmag’s 30th Anniversary cover story to talk about life, success, failure, and the importance of growing, evolving, and staying hungry. Remember: be useful. Read at the link in my bio.

386.1k Likes, 2,782 Comments – Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on Instagram: “It was fantastic to sit down for @menshealthmag’s 30th Anniversary cover story to talk about life,…”

Maar er zijn meer. Wist je bijvoorbeeld dat Vera Wang haar carrière startte als professioneel kunstschaatser? Toen ze niet mee mocht doen aan de Olympische Spelen, koos ze ervoor om haar andere droom na te jagen, namelijk die van modejournalist. En dat was blijkbaar nog niet alles, want inmiddels runt ze een succesvol modebedrijf en ontwerpt ze de mooiste creaties.

Als laatste fun fact: de paus. De man heeft héél veel verschillende banen op zijn cv staan. De leukste is toch wel uitsmijter bij een nachtclub in Argentinië. Hadden we graag willen zien.

Flipping the ladder

Dan even serieus. Hoe kun je nou een carrière creëren die wél bij je past? En hoe weet je überhaupt wat bij je past? Ondanks dat de paus, Vera Wang en Arnold het ook niet direct wisten, zijn zij wel goed terecht gekomen. Het mag duidelijk zijn het beklimmen van de carrièreladder niet meer de enige weg naar succes is. Belangrijker is om te doen wat je leuk vindt.

GANT laat in onderstaande documentaire zien hoe een aantal mensen strugglen met hun baan. Willen ze de carrièreladder beklimmen of gaan ze voor een carrieèreswitch? Samen met professionele hulp onderzoeken ze wat deze mensen écht willen. Herken jij je hier in? Bekijk dan vooral deze inspirerende video.

Wat wij erin ieder geval uit onthouden: “The way forward in your career isn’t necessarily up.”

Heb jij net een carrièreswitch gemaakt en ga je onderhandelen over je contract? Bekijk dan ook ons artikel met tips bij het bespreken van je arbeidsvoorwaarden.

Workjuice

Reageer op artikel:
Waarom een carrièreswitch tegenwoordig heel normaal is
Sluiten