Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Life 26 jul 2019

Carrièretips: voor jezelf opkomen op de werkvloer was nog nooit zo makkelijk

Voor jezelf opkomen lukt misschien aardig bij je vrienden, maar op de werkvloer is het een ander verhaal. Of het nou gaat om een loonsverhoging, extra vakantiedagen of een vervelende manager, wij verzamelden carrièretips waarmee dit soort problemen verleden tijd zijn.

Carrièretips

De start van je carrière kan angstaanjagend zijn. Je hebt eindelijk bedacht wat je wil in het leven en ook nog een baan gevonden, maar nu begeef je jezelf in een nieuwe omgeving met nieuwe ‘uitdagingen’. Deze uitdagingen hebben vaak te maken met het krijgen wat je wilt en wanneer je dat wilt. Dankzij onderstaande carrièretips laat jij je werkgever voor jou werken, in plaats van andersom.

Voor jezelf opkomen op de werkvloer

Onderstaande vijf tips helpen je een handje opweg.

1. Weet wat je waard bent

Voordat anderen inzien wat jij waard bent, moet je dat eerst zelf zien. Zie jezelf als een merk dat marketing en pr-waarde nodig heeft en laat anderen dus zien wat je waad ben en wat je kunt. Wees niet te bescheiden en bang om op de voorgrond te treden, anders doen anderen dat voor je.

2. Omgeef je met mensen die je steunen

Een community die je steunt helpt een hoop bij het bereiken van wat je wil. Door positieve mensen om je heen te verzamelen voel je je gesteund en word je zekerder van je zaak, waardoor je dit ook uitstraalt.

3. Stop met sorry zeggen

Stop met sorry zeggen, tenzij het echt nodig is natuurlijk. Voel je niet schuldig naar anderen toe voor wie je bent, wat jouw waarden zijn en waar je in gelooft. “Dichtbij jezelf blijven” klinkt misschien zweverig, maar het is wel waar. Door constant mee te gaan met anderen word je uiteindelijk niet gelukkig. Een gelukkig persoon op de werkvloer straalt nou eenmaal meer positiviteit uit en krijg meer gedaan.

4. Weet waar je goed in bent

Weet waar je goed in bent en maak dit bekend aan anderen. Hierdoor trek je meer werk aan waar je goed in bent en wat je leuk vindt, waardoor simpelweg weer beter wordt in je werk.

5. Durf te vragen

Hou op met de lichte suggesties “dat je misschien eventueel toch wel wat meer zou verdienen dan je nu krijgt”, maar vráág er gewoon om. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Lees ook: Waarom een carrièreswitch tegenwoordig heel normaal is

Teen Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Carrièretips: voor jezelf opkomen op de werkvloer was nog nooit zo makkelijk
Sluiten