Cathelijne Blok
Cathelijne Blok Love & Life 17 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Cathelijne Blok over het nieuwe normaal: “Mijn ochtendroutine lijkt nu een vage herinnering”

Het snerpende geluid van de wekker. Drie keer snoozen en dan wierp ik mezelf uit bed. Koffie nummer één. Blendle doorscrollen. Favoriete podcast op. Koffie nummer twee. Uurtje sporten. En dan aan de bak met mijn mailbox. Dit was mijn standaard ochtendroutine tot ongeveer een maand geleden.

Het lijkt nu een vage herinnering en voelt als een eeuwigheid geleden.

Weggevallen routine

Ik heb geen idee waar die hele ochtendroutine is gebleven. Zal ik nog die wekker zetten? En hoe laat sta ik dan op? Heb ik eigenlijk nog onbeantwoorde mails in mijn mailbox? En hoe kan ik sporten op mijn balkon van anderhalve meter?

Thuiswerken was voorheen een woord, wat aangaf dat je ergens anders zat dan op kantoor. Nu is je huis je kantoor en andersom. Het vinden van een ‘normaal’ ritme was altijd mijn houvast. Zoals mijn moeder vroeger al zei in tijden van studie stress:

Maar hoe?

Alleen hoe blijf je rustig in een tijd waarin we niet eens meer weten wat überhaupt normaal is? Je werkt ineens thuis. Geen collega’s naast je aan het bureau, maar uitzicht op je huisgenoot in pyjama. En de volgepropte agenda is nu volgepropt met FaceTime-afspraken en Houseparty-meetings. Of misschien zit je ineens wel helemaal thuis zonder die vaste baan.

Een ongewone situatie, die de komende tijd de normale situatie gaat worden. Niet gek dat we alles even opnieuw moeten uitvinden. En we ons hier ook soms onzeker en teneergeslagen door kunnen voelen. Want waar dit heengaat, dat weten we niet. Het enige wat we kunnen doen is rustig doorgaan.

Rustig doorgaan met praten met je beste vriend, maar nu via FaceTime. Koffiedrinken via Houseparty met je collega’s. Of yoga, maar dan op je balkonnetje en een YouTube klasje van je favoriete leraar. We zijn misschien lichamelijk op afstand, maar we zijn tegelijk dichter bij elkaar dan ooit.

Deze column is geschreven door Cathelijne Blok, oprichter van het feministische The TittyMag. Bekijk ook eens de website van The TittyMag en volg Cathelijne op het Instagram-account van The TittyMag of haar eigen account.

Lees ook: Dit is hoe je mentaal gezond blijft tijdens de uitbraak van het coronavirus

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Cathelijne Blok over het nieuwe normaal: “Mijn ochtendroutine lijkt nu een vage herinnering”
Sluiten