Van fietskoerier tot stripper – Dit waren de eerste banen van celebrities

Achter de kassa in de supermarkt, in de bediening van een lunchroom of een krantenwijk lopen, onze eerste baantjes waren niet bepaald glamorous. Maar hé, da’s helemaal niet erg. Kijk maar naar deze twaalf celebrities, want die stonden ook niet in één keer aan de top.

Er is hoop voor ons allemaal.

1. Meghan Markle: freelance bruiloftskalligrafiste

Blijkbaar kan Meghan niet alleen goed acteren, ze heeft ook nog eens een prachtig handschrift. Voordat ze actrice werd, gaf ze les als kalligrafiste en had ze allerlei schrijfopdrachten – van huwelijksuitnodigingen tot gepersonaliseerd briefpapier. Zou dat betekenen dat Meghan voor haar eigen bruiloft ook haar eigen kaarten geschreven heeft?

2. Madonna: cassière bij Dunkin’ Donuts

Als jong meisje had Madonna meerdere parttime baantjes, waaronder bij Dunkin’ Donuts. Dat duurde alleen niet heel erg lang: “She worked for a short time at Dunkin’ Donuts on W 57th Street, until she squirted filling all over a customer and got fired” aldus Mary Cross, auteur van de biografie over Madonna.

3. Kanye West: kledingverkoper bij Gap

Aha, dus daar komt dus die passie voor kleding vandaan. Enne, wat is Kanye zonder Kanye als hij daar geen poëtisch verhaal bij heeft: “It’s funny that I worked at the Gap in high school, because in my past 15 years it seems like that’s the place I stood in my creative path – to be the gap, the bridge.

4. Channing Tatum: stripper

Channing was niet alleen een stripper in het welbekende ‘Magic Mike’, maar ook in het echie. Wist jij zelfs dat de film was gebaseerd op gebeurtenissen die Channing zelf écht heeft meegemaakt? Nee, hè? Net zoals deze 24 andere feitjes.

5. Beyoncé: kappersassistent

Hé, dat verklaart wel waarom het kapsel van Beyoncés altijd zo perfect zit. Als meisje werkte ze in de haarsalon van haar moeder in Houston.

6. Oprah Winfrey: medewerkers in een kruidenierswinkel

Ze mag dan nu een van de grootste talkshowhosts van de wereld zijn, maar ze mocht niet eens praten bij haar eerste baantje. “I wasn’t allowed to talk to the customers, and can you imagine for me? That was very, very, very hard.

7. Nicole Kidman: plaatsaanwijzer in een bioscoop

Als veertienjarig meisje wist Nicole Kidman al dat ze actrice wilde worden, dus besloot ze om te gaan werken bij een bioscoop. Als plaatsaanwijzer mocht ze – vrij logisch – alle bezoekers naar de juiste plek begeleiden.

8. Taylor Swift: kerstboomvernietiger (no joke)

Taylor Swift groeide op op een kerstbomenboerderij, waar ze elk jaar, net na de Kerst, meeging om alle kerstbomen op te halen, vast te binden aan de auto en om ze vervolgens te vernietigen.

9. George Clooney: deur-tot-deur verzekeringsverkoper

George Clooney zei ooit dat hij meerdere verschrikkelijke baantjes heeft gehad, maar zijn baan als verzekeringsverkoper sloeg alles: “I sold insurance door-to-door, but it didn’t work out well. The first day I sold one (policy) and the guy died“.

10. Jennifer Aniston: fietskoerier

Jennifer had het naar haar zin als fietskoerier, maar dat zal wel even anders toen ze voor een tijdje een in de bediening werkte. “I was a very friendly but generally incompetent and clumsy waitress. That was the worst job I ever had.

11. Lady Gaga: serveerster

In een interview zei Lady Gaga dat ze heel goed was in haar werk als serveerster. Ze kreeg dan ook altijd behoorlijke fooien. Op haar werk was ze dan ook heel goed in het vertellen van verhalen.
I kept it romantic. It’s kind of like performing.

12. Megan Fox: smoothies verkopen in een bananenpak

Megan Fox werkte bij een kleine smoothiewinkel. Hier werkte ze meestal achter de toonbank, maar wekelijks moest één van de medewerkers gekleed als een stuk fruit om daar smoothies langs de snelweg te verkopen. Daar stond Meghan dan, gekleed in een bananenpak.

Reageer op artikel:
Van fietskoerier tot stripper – Dit waren de eerste banen van celebrities
Sluiten