Chrissy Teigen en meer namen die mensen nog steeds verkeerd uitspreken

Ongeveer tien jaar geleden leerden we de Good Girl Gone Bad Rihanna kennen door nummers als ‘Umbrella’ en ‘Shut Up and Drive’. Een decennium later is Rihanna nog steeds up and running. De kans is alleen groot dat je haar naam al die jaren al verkeerd uitspreekt. Rayhenna? Die kennen we niet.

De namen van celebrities

Rihanna spreek je misschien al lange tijd fout uit, maar er zijn genoeg andere celebrities die vaker níét dan wel correct worden aangesproken. Weet jij bijvoorbeeld hoe je Chrissy Teigen uitspreekt? Wij reiken je graag onze hand uit om fouten in de toekomst te voorkomen. Ook zo lullig als je ze tijdens een interview verkeerd aanspreekt.

Rihanna

Rihanna dus. Hé, denk je, leuke letter die h. Klopt, alleen staat die daar een beetje voor piet lul. Niet gek dat mensen rayhenna zeggen, maar het is toch echt ray-enn-ah.

DJ Khaled

Deze man windt er geen doekjes om en zegt zijn naam in veelvoud in zijn liedjes. Dan denk je natuurlijk dat iedereen zijn naam onderhand wel weet uit te spreken, maar niets in minder waar. Hoewel keeld misschien logisch klinkt, spreek je zijn naam uit als kah-lid.

Amanda Seyfried

Het is niet amenda siefried, maar eh-men-dah saifried. Klein verschil, maar toch.

Mila Kunis

Vol overtuiging praat je over de nieuwe film van miela koenis. Helaas: het is toch echt mieluh koenis. Foutje.

Chrissy Teigen

De naam van deze humoristische vrouw zeggen we massaal verkeerd. Chrissy gaf zelf aan het te hebben opgegeven. “Word! gave up a long time ago. Last name is tie-gen, not tee-gen”. Aangezien in het Engels letters en samenvoegingen natuurlijk anders worden uitgesproken, lijkt het in eerste instantie hetzelfde te klinken. De juiste uitspraak is echter taigun.

Zooey Deschanel

Zo-eh des-janel is niet hoe je de naam van de New Girl actrice uitspreekt. Hoe je wel zonder gêne over haar kan praten? Door zoh-ee deej-sjanel te zeggen.

Deze 11 celebrities deden een boekje open over hun penis

Refinery29

Reageer op artikel:
Chrissy Teigen en meer namen die mensen nog steeds verkeerd uitspreken
Sluiten